Het coronacertificaat rond reizen binnen de Schengenzone werkt met een QR-code. Hoe de app er precies uitgaat zien, is nog geen uitgemaakte zaak. Bovenstaande illustratie komt allicht aardig in de buurt.
Volledig scherm
Het coronacertificaat rond reizen binnen de Schengenzone werkt met een QR-code. Hoe de app er precies uitgaat zien, is nog geen uitgemaakte zaak. Bovenstaande illustratie komt allicht aardig in de buurt. © Photo News

Akkoord over coronacertificaat reizen is er, maar Europese top moet nog praktische knopen doorhakken

Wie een PCR-test ondergaat of voor een eerste coronaprik langsgaat in het vaccinatiecentrum krijgt de QR-code er automatisch bij. Dat verklaarde Europees Parlementslid Tom Vandenkendelaere (CD&V) in De Ochtend op Radio 1 daags na de overeenstemming tussen de EU-landen en het Europees Parlement over het coronacertificaat dat reizen binnen de EU weer gemakkelijker moet maken. De uitrol van het certificaat moet ten laatste 1 juli van start gaan. Het akkoord is er, maar een Europese top volgende week moet nog enkele praktische knopen doorhakken.

3 reacties

  • Kenneth Noreilde

    3 jaar geleden
    Dit is pure discriminatie voor de mensen die nog niet de kans hebben gehad om zich te laten vaccineren...
  • Walter WOUTERS

    3 jaar geleden
    Alternatief kan er nog altijd een test afgenomen worden voor dat men het vliegtuig opstapt, het zal dan wel veel duurder worden dan de vaccinatie zelf; in Zaventem kost het 60.- € voor een test...Commercieel zal het veel geld opbrengen voor de luchthavens en labo's...
  • Rik Clarysse

    3 jaar geleden
    Prima det het paspoort er komt; maar bijlange niet streng genoeg. Reizen zal ik toch niet tot dat de vaccinaties in de landen waar ik naartoe wil maximaal is.