Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen met de Italiaanse premier Mario Draghi in Rome voor de verder vooral virtuele Global Health Summit. Italië bekleedt momenteel het roterend G20-voorzitterschap.
Volledig scherm
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen met de Italiaanse premier Mario Draghi in Rome voor de verder vooral virtuele Global Health Summit. Italië bekleedt momenteel het roterend G20-voorzitterschap. © EPA

Europese Unie geeft 100 miljoen vaccindoses aan arme landen, 3 grote vaccinfabrikanten leveren voor jaareinde 1,3 miljard dosissen

De Europese Unie gaat minstens 100 miljoen doses van vaccins tegen Covid-19 ter beschikking stellen van de armste landen. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vrijdag aangekondigd op een G20-top over gezondheid. Drie fabrikanten van coronavaccins - BioNTech/Pfizer, Moderna en Johnson & Johnson - hebben zich tegelijkertijd voorgenomen om in de tweede helft van dit jaar 1,3 miljard dosissen van hun vaccins te leveren aan ontwikkelingslanden. Voor het einde van 2021 zal die hoeveelheid geleverd zijn, beloofden ze.

11 reacties

  • Gilbert Rodts

    3 jaar geleden
    Die doen daar toch ook met ons belastinggeld wat ze willen .Ongelofelijk.
  • frans Venloo

    3 jaar geleden
    Dat ze dat van haar wedde betaald strekt haar tot eer .
  • Ledoux Ruddy

    3 jaar geleden
    Prachtig , we hebben er tot 10 X teveel gekocht , en kunnen deze nu schenken aan landen die het meer dan nodig hebben!
  • Guido Verlinden

    3 jaar geleden
    Die geven maar,maar met andermans geld
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Eerst zagen dat ze er niet genoeg krijgen en nu gaan ze er weggeven. Dit is wel goed nieuw voor de leiders van deze landen kunnen ze verder in weelde leven.