© BELGAIMAGE

Belfodil gaat (alweer) vrijuit na rood op Anderlecht

Standard-speler Ishak Belfodil krijgt geen schorsing voor de rode kaart die hij in de slotfase van de topper tegen Anderlecht kreeg. Dat heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal vrijdagmiddag beslist. De Algerijn zal komend weekend dus kunnen spelen tegen KV Kortrijk.

blg

Belfodil werd in het slot van de doelpuntenloze wedstrijd tegen RSC Anderlecht uitgesloten door Bart Vertenten, die “een trapbeweging richting een tegenstander” had gezien. Het Bondsparket vorderde maandag drie speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, en 800 euro boete, maar de Geschillencommissie sprak Belfodil vrij. Het Bondsparket hield echter voet bij stuk en tekende beroep aan tegen dat vonnis, maar opnieuw kwam de Algerijnse spits van de Rouches er zonder sanctie vanaf.

“Belfodil trapt richting de bal en raakt tegenstander Thelin daarbij niet. De commissie kan de verklaring van de verdediging, namelijk dat Belfodil de bal wil wegtrappen om tijd te rekken, volgen. Dat is geen sportieve houding, maar het geeft geen aanleiding tot een supplementaire sanctie”, verklaarde de Geschillencommissie Hoger Beroep de vrijspraak.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik