Thomas Pieters is een van de topgolfers in België.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Pieters is een van de topgolfers in België. © AFP

Topgolfer Thomas Pieters en Golf Vlaanderen geven advies aan beginnende spelers: “Vanaf 99 euro heb je al een startpakket, al zijn er ook van 600 euro”

Was golf 15 jaar geleden nog enkel voor de rijke elite, dan is de sport vandaag ook spek voor de bek van Jan en Mia met de pet. Vorig jaar registreerde Golf Vlaanderen 43.700 aangesloten golfers, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2001. “Golf is niet langer enkel ‘de sport van opa’”, zegt Marc Verneirt van Golf Vlaanderen. Hoe begin je met golf? Ook professioneel golfer Thomas Pieters zwaait met tips en tricks.

  1. Nederlandse presentatrice moet neus volledig laten amputeren. Arts: “Erg uitzonderlijk, maar chronische bloedneus kan een alarmsignaal zijn”
    PREMIUM

    Nederland­se presenta­tri­ce moet neus volledig laten amputeren. Arts: “Erg uitzonder­lijk, maar chronische bloedneus kan een alarmsig­naal zijn”

    “Dit was een heel grote schok voor mij.” Dieuwertje Blok (66), bekend van het ‘Sinterklaasjournaal’, onthulde vandaag dat ze haar neus volledig moet laten verwijderen. De Nederlandse presentatrice kampt met een ernstige tumor in haar neus. Wat moet je doen om zo’n extreme operatie te voorkomen? En kan je dan een prothese laten plaatsen? Wij vroegen het aan NKO-arts Stijn Halewyck. “Als je schrijnwerker bent, en regelmatig last hebt van neusbloedingen, let je best op.”
  2. Podoloog ziet veel hielspoor en overbelasting door fout schoeisel: “Met juiste wandelschoen heb je geen blessures”
    PREMIUM

    Podoloog ziet veel hielspoor en overbelas­ting door fout schoeisel: “Met juiste wandel­schoen heb je geen blessures”

    De populariteit van wandelen piekt deze maanden. Gezond, maar! “Te veel mensen doen dat met de foute schoenen”, stelt podoloog Charity Audenaert vast in haar praktijk. “En dat zorgt voor heel wat blessures.” Waaraan moet een goede wandelschoen voldoen om er zorgeloos op uit te trekken? Moet je per se een duur paar kopen van een speciaalzaak als A.S. Adventure of scoort een goedkoop model van Decathlon even goed? En hoe voorkom je overbelasting en andere kwaaltjes?