Speurders ramden de toegangspoort open, op zoek naar Jürgen Conings.
Volledig scherm
PREMIUM
Speurders ramden de toegangspoort open, op zoek naar Jürgen Conings. © RV

Poort boerderij geramd op zoek naar Conings: "Geen idee hoe ze hier terecht komen”

PeerMinstens dertig gemaskerde speurders zijn zaterdagochtend binnengevallen bij een boerderij in Peer, in Kleine-Brogel. De agenten waren er op zoek naar Jürgen Conings. “Ik kwam compleet uit de lucht vallen, maar de schade door de inval is enorm”, schrikt de eigenaar die enkel anoniem wil praten.

  1. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  2. ‘Buzzwatch’ van Hogeschool PXL genomineerd in categorie ‘Climate Protection’ voor Innovation in Politics Award: “De honingbij is de kanarie in de koolmijn”

    ‘Buzzwatch’ van Hogeschool PXL genomi­neerd in categorie ‘Climate Protection’ voor Innovation in Politics Award: “De honingbij is de kanarie in de koolmijn”

    Het PXL-Research amai! project ‘Buzzwatch’, in samenwerking met het bedrijf Plantsoon (trekker) en het Vlaams Bijeninstituut, is als enige finalist in de Benelux geselecteerd voor een Innovation in Politics Award in de categorie ‘Climate Protection’. In een voorselectie kwam ‘Buzzwatch’ eruit als één van de 10 beste projecten in deze categorie. 26 landen dienden in totaal 334 projecten in, 1.086 juryleden over heel Europa beslisten mee over de finalisten.
    Hasselt