Tiene Carlier
Volledig scherm
© Tiene Carlier

Meer starters in de horeca, ondanks coronacrisis

Ondanks de coronacrisis zijn er in de eerste drie maanden van 2021 861 nieuwe horecabedrijven opgericht in Vlaanderen. Dat meldt De Zondag. 

17 reacties

  • Miguel Leboucq

    3 jaar geleden
    Nog een resem zaken die niet levensvatbaar zijn ( er zijn er al te veel) die daarna moord en brand gaan roepen als ze niet kunnen overleven zonder overheidssteun.
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Logisch. De horeca vertegenwoordigt nog geen 2 % van alle handel in België, klaagt en roept het meest en krijgt het meest - subsidies, premies, BTW-verlaging die ze zelf incasseren, niet-gecontroleerde witte kassa en noem maar op. Alles draait in België blijkbaar om de horeca, net alsof er geen andere bedrijven zijn. Werknemers worden zwaar onderbetaald ook. Iedereen die een beetje kan rekenen ziet dat het een bijzonder lucratieve business is. En veel moet je er ook niet voor geleerd hebben.
  • Anita Billen

    3 jaar geleden
    Niet te verwonderen met al die maanden die subsidies die ze gekregen hebben
  • van den eeden maria

    3 jaar geleden
    Ach de overheid legt wat subsidie op tafel en ze zijn een jaar of drie gerust dat die niet in de werkloosheidscijfers terecht komen. Dan komt de afrekening van RSZ enz en komen velen van die beginners tot de conclusie dat ze eigenlijk voor het aantal uren dat ze in hun zaak staan geen fluit verdienen. Velen zijn geroepen maar er zijn er niet veel die slagen.
  • willem merken

    3 jaar geleden
    Veel voelen zich geroepen maar weinigen zijn uitverkozen. En dan nog word je gepluimd door de verhuurders, de brouwerijen, de banken en de staat. Niet vergeten dat je de eerste jaren je cliënteel nog moet opbouwen. Een misnoegde klant geeft dat door aan 11 anderen.