Direct naar artikelinhoud
UpdateEurovisiesongfestival

▶ Organisatie Eurosongfestival onderzoekt incident met ‘snuivende’ Italiaanse winnaar

Damiano David tijdens de persconferentie net na hun de overwinning.Beeld AP

Damiano David van songfestivalwinnaar Måneskin wordt op drugs getest om alle geruchten te ontzenuwen dat hij in beeld coke zou hebben gesnoven. Dat laat de EBU, die het Eurovisie Songfestival organiseert, weten. Op sociale media was hierover controverse ontstaan, maar zelf ontkent de zanger ten stelligste dat hij een lijntje gesnoven heeft.

Video wordt geladen...

Italië was vanavond bij het publiek de grote favoriet en werd uiteindelijk de overtuigende winnaar van het festival. Maar na afloop was vooral de opvallende beweging van zanger Damiano David tijdens een van de momenten in de green room onderwerp van gesprek. Terwijl de band in beeld is, gaat David met zijn hoofd naar de tafel. Na een veelbetekenende blik en een por van zijn drummer recht hij zich weer. Het fragment wordt veelvuldig op sociale media gedeeld. 

De frontman van de rockgroep was tijdens de persconferentie na de overwinning echter formeel: “Ik gebruik geen cocaïne, nee!”, klonk het resoluut. “Ik doe niet aan drugs.”

Volgens organisator EBU waren er geen drugs aanwezig in de ‘green room’ waar de kandidaten de puntentelling afwachtten. Er zou een glas gebroken zijn bij de tafel van Italië en de zanger zou dit glas hebben opgeruimd. EBU heeft een onderzoek ingesteld en geconstateerd dat er inderdaad een gebroken glas is gevonden.

EBU onderzoekt de beelden en komt later met meer informatie, staat in een verklaring. De band laat op sociale media weten bereid te zijn om getest te worden. “We zijn geschokt door wat sommige mensen zeggen. We zijn tegen drugs en hebben nog nooit cocaïne gebruikt. We zijn klaar om getest te worden, want we hebben niets te verbergen. We zijn hier om muziek te spelen en we zijn zo blij dat we gewonnen hebben.” 

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

▶ Organisatie Eurosongfestival onderzoekt incident met ‘snuivende’ Italiaanse winnaar
Beeld EPA