AP
Volledig scherm
© AP

Max Verstappen domineert in Monaco en is nieuwe WK-leider na rampdag Mercedes

Formule 1Max Verstappen is de nieuwe WK-leider in de Formule 1. Na het late forfait van polepakker Charles Leclerc reed de Nederlander quasi van start tot finish aan de leiding. Verstappen profiteerde van een rampdag bij Mercedes. Eerst gesukkel in de pits bij Valtteri Bottas, nadien geraakte Lewis Hamilton maar niet weg van de zevende stek. Hij is dus WK-leider af. Carlos Sainz (Ferrari) en Lando Norris (McLaren) eindigden in het Prinsdom op de twee andere podiumplekken. 

17 reacties

  • Marcel Bontinck

    3 jaar geleden
    Had Leclerc kunnen vertrekken en Botas geen pech eindigt Hamilton op 9.
  • pipo de clown

    3 jaar geleden
    Patrick Brusseel Verstappen zijn race pace en bandenmanagement zijn beter als Leclerc en de pitstops voor een bandenwissel zijn bij RB veel sneller als Ferrari. Verstappen had dus altijd gewonnen zelfs zonder Leclerc in te halen op de baan.
  • Stefanie, Fanny Verhuysen

    3 jaar geleden
    Mag het ook eens meevallen voor Max, ja ?
  • christophe nieuwlaat

    3 jaar geleden
    Eindelijk op juiste plaats! Bovenaan! Yes!
  • Patrick Brusseel

    3 jaar geleden
    Jef Lois en Jozef Vermeulen : als Leclerc op pole had kunnen vertrekken dan was Verstappen ook tweede geworden. Op dat parcours kan je niet voorbijsteken. F1 wordt jaar na jaar saaier. Wel grappig dat als Hamilton wint het de wagen is die wint en nu er een koers was waar de beste wagen won het de piloot is.