Da’s pas afzien! Rik en Kevin beklimmen drie keer Mount Everest … op trappen in Luik

 ©  Sebastien Smets

Herent/Lubbeek -

Rik Goris uit Veltem-Beisem en Kevin Eulaerts uit Pellenberg hebben het wereldrecord “everesting” beet. De Brabantse “berggeiten” stapten 82 uur lang de Montagne de Bueren in Luik op en af. Goed voor 26.544 hoogtemeters of drie keer de hoogte van de Mount Everest.

Aangemoedigd door enkele tientallen supporters stapten Rik en Kevin zondagmiddag de laatste tientallen meters van hun “triple-everesting” challenge op de Montagne de Bueren in Luik op. Op de top vielen de mannen elkaar in de armen. En was een beker (in de vorm van een kassei), een glas Orval en heel veel respect hun deel.

Slechte periode

“We hebben er lang niet in geloofd. In het begin hadden we een heel slechte periode, en dachten we eraan te stoppen”, reageerde Kevin Eulaerts meteen na het einde van de challenge. “We zijn er toch mee doorgegaan. Maar het is verschrikkelijk lang. Dat laatste deel leek wel of we al een jaar bezig waren.” Moe maar voldaan genoten Goris en Eulaerts van de immens zware inspanning op de trappen van de Luikse kuitenbijter. “Het is mooi dat we het wereldrecord hebben. Niemand anders deed het ons voor. Maar ik kan het niemand aanraden”, vulde Rik Goris aan. “Het was erg zwaar.” Eulaerts benadrukte het belang van de ervaring. “Wat we samen hebben beleefd, maakt ons betere vrienden”, luidt het nog. (lees verder onder de video)

Indrukwekkend: regiogenoten vestigen wereldrecord op Montagne de Bueren in Luik met 26.544 (!) hoogtemeters. © ROBtv

De twee ultralopers liepen 333 de Montagne de Bueren, goed voor telkens 374 treden, op en af. Volgens de spelregels mochten ze na elke everesting twee uren rusten. Vorig jaar liepen beide mannen al het equivalent van twee keer de Mount Everest. Het is maar de vraag of de mannen vanavond de trap naar hun bed opgeraken.

Simon Mignolet en Kevin Borlée steunen Oost-Brabantse wereldrecordhouders: “Ik sta volledig achter jullie!”. © ROBtv

 atb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen