BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Korpschef Brugge over uitbundige kampioenenviering: “Je kan mondmasker niet afdwingen met waterkanon of matrak”

BruggeDe Brugse korpschef Dirk Van Nuffel begrijpt dat de supporters van Club Brugge gisteren een feestje bouwden nadat hun club kampioen werd. Dat zegt hij in een reactie aan onze redactie. Hij geeft ook aan dat het verbieden van het feest “geen optie” was. “Je kan een samenkomst van 2.000 mensen niet verhinderen. Als we dat hadden gedaan door offensief op te treden of met Friese ruiters, zouden de mensen nog dichter bij elkaar gekomen zijn.”

177 reacties

  • Terry Geerts

    3 jaar geleden
    Werk aan de winkel voor gouverneur Decaluwé. Doch, deze geeft niet thuis. Misschien omdat het een partijgenoot is?
  • Martin Van Lersberghe

    3 jaar geleden
    Komt hier doodleuk vertellen dat iedereen een mondmasker moet opzetten behalve de Club Brugge supporters! zou hij ondertussen zijn ontslag niet aangeboden hebben?
  • Peggie Van Audenhove

    3 jaar geleden
    En intussen afgeven op de 1-mei terrasjes in Middelkerke want er ontstond een spontane flashmob en o wee, Marc Van Ranst had hiervoor gewaarschuwd! Nochtans in Middelkerke stond iedereen op minstens 1.5 m afstand van elkaar en droeg men netjes zijn masker waar dat moest, dit in tegenstelling tot deze bende die met drommen opeengepakt zijn, geen mondmasker dragen, en dan nog een beetje vuurwerk afsteken tussen die massa. Welja waarom niet. Koning voetbal mag blijkbaar alles.
  • Linda D'Haese

    3 jaar geleden
    En dat Verlinden niet optreed was te verwachten een partij genoot laat je begaan en de uitleg van de burgemeester en korpschef is belachelijk feest moest verboden zijn en zeker niemand zonder mondmasker doorlaten maar ja de burgemeester stond daar zelf zonder moet dus ook beboet worden van zo iemand verwacht ge toch dat hij het voorbeeld geeft
  • Marnix Bauw

    3 jaar geleden
    Er bestaat geen enkele manier om dit goed te praten. De burgemeester en korpschef moesten zich schamen voor hun gebrek aan verantwoordelijkheid. Zware boete opleggen aan de ploeg en spelers, ze verdienen toch veel te veel, 750€ per aanwezige te betalen door de ploeg als organisator. De kleine familieman zal wel een boete krijgen als hij met 10 man op zijn tuinterras zit, ja , want dat kan de politie wel aan 10 brave burgers.