BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Paul Onuachu klopt Lang en Holzhauser in strijd om Profvoetballer van het Jaar

Belgisch voetbalDe laatste prijzen van het seizoen zijn uitgedeeld. Kampioen Club Brugge is met Noa Lang nog eens in de prijzen gevallen, hij werd Belofte van het Jaar. Alexander Blessin wordt bekroond voor zijn prachtseizoen met KV Oostende en is de beste trainer, maar de hoofdprijs gaat naar Genk. Paul Onuachu is bekroond tot Profvoetballer van het Jaar.

23 reacties

  • Emanuel de Landheer

    3 jaar geleden
    En terecht! Noa zal in januari wel de gouden schoen winnen. Omdat hij een meer complete voetballer is.
  • Claude Van Isterdael

    3 jaar geleden
    Terechte winnaar, was constant over het hele seizoen, wat niet kan gezegd worden van Holzhauser.
  • Erwin Van Roy

    3 jaar geleden
    Paul Jabel dat is de job van een spits op de juiste plaats staan en de bal erin leggen. In uw uitleg zou dus een keeper een spits en zelfs een centrale verdediger nooit voetballer van het jaar kunnen worden. Voetbal is een ploegsport dus we kunnen beter al die individuele prijzen stoppen want zonder de spelers rond u ben je maar half zo goed.
  • Hugo Wouters

    3 jaar geleden
    Volledig eens met de uitleg van Paul Jadel. Een spits staat normaal het dichts en centraal voor het doel van de tegenstander. Hij heeft dan ook meer dan het dubbel kansen om te scoren. Zie het laatste doelpunt van Lukaku bij Milaan, een schot van een ploegmaat komt tegen de doelpaal terecht en botst gelukkig tegen de borst van Romelu en zo in de goal, hij was zelfs verrast. Bij Genk moet ITO die titel van beste prof krijgen, maakt de actie, geeft assists en scoort zelf ook.
  • Paul Jadel

    3 jaar geleden
    Beste voetballer is volgens mij niet juist. Grootste aantal doelpunten gemaakt, ja. Maar voetbal is een groepssport. Als men de bal telkens mooi op zijn hoofd geschilderd krijgt, is het niet zo moeilijk om veel doelpunten te maken. Beste voetballer is iemand die met de bal kan ronddwarrelen en mooie passen geven. (om bij Genk te blijven: Bongonda, Ito enz..) Vergelijk De Bruine met Onuachu: Kevin is een veel beter voetballer, maar maakt minder doelpunten.