©  EPA-EFE

Remco Evenepoel kent volledige offday in Giro: “Maar ik ga zeker door tot Milaan”

Het was een zware dag voor Remco Evenepoel in de Giro. In de ingekorte koninginnenetappe moest onze landgenoot al vroeg de rol lossen, hij verloor uiteindelijk 24 minuten op ritwinnaar en roze trui Egan Bernal. Maar aan opgeven denkt hij niet. “Ik wil de Giro uitrijden.”

rahe, md

LEES OOK: Zwaar verdict voor favorieten: Remco Evenepoel verliest meer dan twintig minuten (!), ook Simon Yates krijgt klap

“Het zijn jullie die altijd aan het dromen waren, we wisten dat dit ging gebeuren”, was de eerste reactie van Evenepoel na zijn inzinking op de Passo Giau.” Dit is geen schande, ik heb maar twee maanden getraind. Ik denk niet dat iemand die maar twee maanden traint op voorhand kan verwachten dat hij drie weken top zal zijn. We hebben hier rekening mee gehouden. Morgen is het rustdag, ik ga er volop van genieten. Ik voelde me elke dag minder en minder worden. Vandaag was het gewoon helemaal op, op het moment dat het moest gebeuren. Dit hoort allemaal bij het leerproces en kunnen we het meenemen naar volgend jaar.”

Zijn teambaas Patrick Lefevere suggereerde eerder al dat hij Remco Evenepoel uit de Giro zou halen als zou blijken dat zijn lichaam op is. “Maar het is niet op”, counterde Evenepoel. “Ik ben sowieso van plan om de Giro uit te rijden. Het is gewoon een opeenstapeling van te diep te moeten gaan, rit elf en veertien vooral. Misschien waren die inspanningen iets te veel voor mijn lichaam op dit moment waardoor het vandaag heeft gezegd: de rem erop. Het ging niet meer. Natuurlijk hoop je daar niet op, maar we wisten dat dit kon gebeuren. Als het er is, dan is er het. Niemand is ontevreden. We hebben een hele goeie rit met Joao gehad vandaag.”

Evenepoel gaat na de rustdag in de laatste vijf etappes het geweer van schouder veranderen. “Het kan best zijn dat ik enkele snipperdagen neem om mij te sparen voor de slottijdrit of een andere etappe. Nu sta ik op een half uur van Bernal in het klassement. Dan is er wat speling. Maar natuurlijk moet ik eerst het gevoel afwachten. En als ik al vermoeid aan de start sta, heeft het ook geen zin om over de rode te gaan. Maar als ik nu een paar dagen op het gemak kan doen en een rit kan uitkiezen, kan dat zeker. Natuurlijk staat met Joao nu iemand in de top-tien die de voorbije weken voor mij heeft gewerkt, dus ga ik die rol even graag op mij nemen. We wisten dat de Giro alle kanten uit kon. Zowel met mij als Joao. En vandaag heb ik een totale offday gehad. Dat is geen schande. Nu kijk ik vooruit en de Giro tot een goed einde te brengen. Mijn grootste doel is om goed uit deze Giro te komen en je komt nooit goed uit de Giro als je over je limiet gaat. Dat is een beetje de tactiek van komende week.”

LEES OOK: Remco Evenepoel stort in en mag top tien vergeten, Egan Bernal verplettert iedereen in ingekorte koninginnenrit

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen