Roman Protasevitsj werd opgepakt nadat een Ryanair-vlucht werd omgeleid naar Minsk.
Volledig scherm
Roman Protasevitsj werd opgepakt nadat een Ryanair-vlucht werd omgeleid naar Minsk. © REUTERS

Opposant die werd opgepakt na omleiding Ryanair-vlucht legt "bekentenissen af” in video, volgens oppositie ligt hij “in kritieke toestand in ziekenhuis”

Roman Protasevitsj, het Wit-Russische oppositielid dat zondag werd opgepakt na de omleiding van een Ryanair-vlucht naar Minsk, heeft maandag gezegd dat hij “is overgegaan tot bekentenissen”. Dat zei hij in een videoboodschap die werd uitgezonden op de openbare televisie. Oppositieleden zeggen op sociale media dat hij gedwongen werd om die verklaring af te leggen. Eerder op de avond werd gemeld dat Protasevitsj nu in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. Dat schrijft althans Tadeus Giczan, hoofdredacteur van het oppositiekanaal Nexta, op Twitter. De woordvoerster van het Wit-Russische ministerie van Binnenlandse Zaken ontkent dat er sprake is van gezondheidsproblemen.

7 reacties

  • John Verbeke

    3 jaar geleden
    Deze zaak toont nog maar eens aan hoezeer Rusland en zijn medestanders met de EU lachen...
  • philippe schotte

    3 jaar geleden
    Inderdaad Eric en al hun ambassades dicht , harde maatregelen of we zijn vertrokken voor een kat en muis spel voor jaren .
  • Eric Vercouillie

    3 jaar geleden
    economisch isoleren en alle wit russische activa in europa blokkeren Zoals de meste charlatans is geld hun enige beweegreden
  • Filiep Lapeire

    3 jaar geleden
    Een politieke kaping van een burgerlijk vliegtuig! Enkel de zwaarste sancties moeten hier toegepast worden, alle handel met dit land met onmiddellijke ingang stopzetten evenals alle grenzen sluiten en alle luchtverkeer in het luchtruim stoppen. Dit moet Europa doen en laat ons hopen dat de rest van de wereld dan snel volgt.
  • roger de cock

    3 jaar geleden
    Als Europese vluchten niet veilig meer kunnen vliegen boven bepaalde landen en gekaapt worden, alle reizigers in gevaar worden gebracht, moet Europa ook zijn vuist tonen. Een akte van oorlog moet als dusdanig beantwoord worden. Geen bka bla bla, actie anders staat binnenkort ook Poetin voor de deur. Witrusland bedreigde rechtstreeks met oorlogstuig burgers van de Eu, dus oorlogsverklaring. In israel wordt dit met raketten bestraft, europa zoals gewoonlijk doet niets, ik schaam me diep