Club NXT kwam afgelopen seizoen uit in 1B.
Volledig scherm
Club NXT kwam afgelopen seizoen uit in 1B. © BELGA

Soap rond beloftenploegen gaat verder: 125.000 euro om in 2022 in amateurklasse te spelen?

Belgisch voetbalVolgend jaar spelen er geen beloftenploegen in 1B. Vandaag stemt de Pro League over een alternatief: de integratie van U23 in het amateurvoetbal vanaf 2022. Vooral de topclubs zijn voor. Maar u weet hoe dat gaat in voetballand. Voor niets gaat de zon op.

12 reacties

  • Hans Verelst

    3 jaar geleden
    Brugge nxt kreeg er elke week pak rammel. Rsca nxt is eigelijk al eerste ploeg. Wat moeten we daar doen?
  • Hendrik Weckseler

    3 jaar geleden
    Het enige dat moet veranderen is de po1 en po2 systemen zeker de halvering van de punten en ik ben geen Brugge supporter maar een Anderlecht supporter het po systeem is ook niks aan vroeger was elk duel (2x p seizoen) tegen standard of brugge met het mes tussen de tanden nu lopen ze hand in hand op het veld de spanning is ipv toegenomen verdwenen dus met 18 zonder po was beter of je doet 16 en po maar zonder halvering po2 is gewoon overbodig en dient om de rest nog matchen te geven zonder inzet
  • MARC VAN BUGGENHOUT

    3 jaar geleden
    De grote jongens zijn weer bezig. Als het maar ingewikkeld genoeg is, België verdient beter dan hun geknoei.
  • Stefaan Cammans

    3 jaar geleden
    Het Belgische voetbal stelde voor de PO's al niets meer voor in Europa, is dankzij de PO's helemaal afgegleden naar het niveau van Luxemburg en Ierland, en zal door de onbekwaamheid van de bestuurders in het profvoetbal ook de komende decennia niets meer voorstellen. Gelukkig heeft de UEFA nu de Conference League uitgevonden, daar kunnen ze misschien nog eens een kwartfinale ofzo halen. De Conference League was trouwens de oude naam van de Engelse vijfde afdeling, dat is zowat ons niveau. Haha.
  • Christian Delgoffe

    3 jaar geleden
    Doen zoals in de andere landen: geen Playoffs meer, nergen !