Geert Molenberghs: “Deze week nog halen we grens van 500 patiënten op intensieve zorg”

Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens van coronapatiënten blijft dalen. Het aantal nieuwe besmettingen is wel gestegen, maar er is ook meer getest. Geert Molenberghs gaf in HLN LIVE duiding bij de recentste coronacijfers

16 reacties

  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    Ja , mr De Naeyer. Dit is verontrustend , maar ook normaal ; Zowel bij niet gevaccineerden als bij gevaccineerden is het virus niet weg uit het lichaam. Het vaccin dood het virus niet , het neemt alleen de symptomen weg . Het virus op zich is ook niet weg te krijgen : zolang met de oorzaak van de huidige pandemie niet kent , kan men de volgende niet vermijden . En daar schuilt het gevaar : we voelen ons vrij na onze vaccinatie maar we zijn niet virus - vrij . Volgende winter is het er terug !
  • Philippe De Naeyer

    3 jaar geleden
    Wat verontrustend is, is de stijging van besmettingen bij 90 plussers. Deze zijn toch al lang volledig gevaccineerd? Hoe verklaart men dit?
  • eric meers

    3 jaar geleden
    Iedereen is blij want we willen zo snel als mogelijk onder de 500 patiënten Op IC , blijkbaar staat er niemand bij stil dat ze dan hopen dat er zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk sterven want dat is de enige manier om onder de 500 te komen !
  • mutley dastardly

    3 jaar geleden
    De vraag is of het zo goed gaat blijven? We spreken mekaar binnen 2 weken. Deze 2 weken zitten vol met verloven, en dat zorgt voor even betere cijfers. Gaan jullie maar fuiven - ik doe NIET mee! Ik blijf in een soort halve isolatie tot 25/8! Jawel! En de horeca en de winkels - die kunnen verrekken omdat het grote deel van de bevolking zich NIET gedraagd! Jullie met z'n allen fnuiken de economie! Niet de specialisten, niet Van Ranst! Zij zeggen ons wat de gevolgen zijn van ONS gedrag!
  • Christophe Heyndrickx

    3 jaar geleden
    Als het aantal besmettingen stijgt ligt dat inderdaad niet aan de horeca maar aan andere feesten...