BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vlaamse overheid wil dubbele netkosten terugstorten aan eigenaars zonnepanelen

Eigenaars van zonnepanelen die dubbele netkosten hebben betaald, moeten de extra aanrekening teruggestort krijgen. Dat vindt de Vlaamse regering, die daarom werkt aan een wetswijziging om dit mogelijk te maken, meldt VRT NWS. Volgens Vlaams Parlementslid Andries Gryffroy (N-VA) gaat het voorlopig om 30.000 tot 40.000 gezinnen, die tot 300 euro kunnen terugkrijgen. Volgens de Vlaamse energieregulator VREG is er geen sprake van een dubbele aanrekening van netkosten.

21 reacties

  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Laat u niks wijsmaken want zonnepanelen brengen op als u niet thuis bent. De uren dat de mens is gaan werken heb je dan ook geen stroom nodig en dan vergeten we nog de wintermaanden. Iemand die gaat werken in dagregime is weinig met zonnepanelen. Eerst logisch nadenken bespaard het meeste geld !
  • Hugo De Leeuw

    3 jaar geleden
    Staat uit als ik niet thuis ben.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Steeds minder in trek de zonnepanelen. Maar bij die berekening van het rendement om ze ons aan te praten vergeten ze wel iedere keer de kost die je gaat krijgen als die hele installatie versleten is, terug afgebroken moet worden en als niet recycleerbaar afval verwijderd moet worden.
  • Peter Lysens

    3 jaar geleden
    Dat ze maar doen. Warmtepomp wordt deze maand nog vervangen door pelletketel en op het zwembad gezet. Airco's staan in bestelling voor juni. Gedaan met groen zijn en iedere kwh zal aan MIJZELF opgaan. De uitstoot en energiebewustzijn interesseert me geen moer meer. Dank U vreg voor gratis airco's en lekker warm zwembad.
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Het arrest van het Grondwettelijk Hof slaat op een onwettelijke handeling van de Vlaamse overheid en niet op de elementen der prijzen die door de leveranciers aangerekend worden. Het zijn precies deze elementen die moeten opnieuw bekeken worden met het oog op de bescherming van de verbruikers. Het gaat over consumentenbescherming tegen de producenten en niet over politiek haantjesgedrag.