Een laadpaal in Roeselare/Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld).
Volledig scherm
Een laadpaal in Roeselare/Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). © Maxime Petit, Photonews

Somers wil dat elke gemeente een laadpaal-plan opstelt

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) reikt de steden een reeks ideeën aan waarmee ze het aantal laadpalen kunnen opkrikken. Hij wil dat elke gemeente een laadpaal-plan opstelt, waarin ze aangeeft hoeveel laadpalen ze wil en hoe ze dat concreet gaat realiseren.

41 reacties

  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Groene stroom uit steen- of bruinkool bestaat niet, Duitse groen stroom komt van windmolens. En daar kunnen nu al 1,4 miljoen Vlaamse gezinnen met een contract groene stroom hun EV volledig ecologisch mee opladen. Als we geen stroom uit steenkool en bruinkool meer willen, zullen we een tandje moeten bijsteken voor onze eigen groene stroomproductie.
  • paul verspeelt

    3 jaar geleden
    Duitsland stookt nog centrales met steenkool en bruinkool, en die zullen aan ons groene stroom leveren. Een beetje serieus blijven hé.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Een groot deel van die 36% produceren wij zelf, het grootste deel van de rest komt van Britse en Duitse windparken. En de komende jaren komt daar nog minstens 30% bij.
  • paul verspeelt

    3 jaar geleden
    Van die 36% , is een groot deel slechts "groen" op papier : groene stroom certificaten , die aangekocht worden in Noorwegen , maar de groene stroom zelf , wordt in Noorwegen verbruikt. Dezelfde pure zwendel , als de gebakken lucht van de emissierechten.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Ferdinand Nuyts, 36% van de elektriciteit die we verbruiken is al hernieuwbaar, en dat neemt met de dag toe. Maar zelfs al zou al onze elektriciteit uit gascentrales komen, dan nog zijn EV 3 keer ecologischer dan brandstofwagens, want ze zijn 3 keer efficiënter in energiegebruik. Dat is niet groen, maar zuivere rekenkunde.