Stafchef Defensie: "Ik betreur dat Conings wordt afgeschilderd als slachtoffer, verzetsstrijder of held. Dat is hij zeker niet”

Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) heeft een mea culpa geslagen en een overzicht gegeven van de interne en externe onderzoeken die al werden opgestart naar aanleiding van de zaak Jürgen Conings. Doel is om eventuele fouten en lacunes op te sporen en recht te trekken. Ook de chef Defensie, vice-admiraal Michel Hofman, kwam aan het woord: “Ik betreur dat Conings wordt afgeschilderd als slachtoffer, verzetsstrijder of held. Dat is hij zeker niet”, zei die.

17 reacties

  • Eddy Willems

    3 jaar geleden
    Het enige onderzoek dat er nu nog echt toe doet is het onderzoek naar de snelheid waarmee minister De Donder kan worden ontzet uit haar functie. Als een duivel in een wijwatervat klamp ze zich vast aan haar postje. Opstappen is de enige juiste conclusie, als ze nu pas reageert op 11 andere bestaande probleemgevallen. ze werd wakker geschud door JC, maar een goede minister moet reageren vooraleer er problemen ontstaan. Eruit dus. Dit kan echt niet door de beugel.
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    VB zal wel weer van zich laten horen natuurlijk, net als de NVA. Als je bij elke blunder een minister moet ontslagen hadden we er geen enkele meer. Dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en een oplossing zoeken!
  • Leo De Clercq

    3 jaar geleden
    Casu Jürgen C is niet iets, valt niet zomaar uit de bomen. Hij loopt al langer rond in het leger dan gisteren. De Donder is pas minister van defensie. De voorgaanden waren: Philippe Goffin (MR) en Didier Reynders (MR). Wanneer gaat de pers hen interviewen over rechts-extremisme in het leger? Mss iets voor HLN?
  • dirk govaerts

    3 jaar geleden
    ik betreur vooral dat dit land wordt geleid als een ongeleid projectiel , dat men alleen maar naar de eigen pluche zeteltjes kijkt en dat enige vorm van verantwoordelijkheid de hedendaagse politici vreemd is . Nu vallen ze weer van verstomming van hun stoel maar kan iemand uitleggen dat ondanks we zoveel regeringen hebben met vaak 3 dubbele ambtelijke systemen .Men er nog steeds niet in slaagt om de procedures en controle organen op een deftig niveau te krijgen . Dit is de nv Belgie
  • Theo Van Hoof

    3 jaar geleden
    Steekvlampolitiek. Deze dame is totaal onbekwaam. Ik moet Van Grieken, tijdens de afspraak op vrijdag, 200% gelijk geven. Opstappen is de enige nog restende optie. Maar na de blunders van De Block, die ook niet aftrad na het vernietigen van duizenden mondmaskers, zal er geen enkele politieker dit nog doen.