Het Grossenknetenpark in Evergem wordt uitgekamd. ©  svg

Leerling denkt Jürgen Conings gezien te hebben, maar zoekactie politie levert niets op

Evergem -

In het Oost-Vlaamse Evergem werd er een grote zoekactie op poten gezet nadat een leerling aan de politie meldde de voortvluchtige militair Jürgen Conings gezien te hebben. Een school is in lockdown en de politie kamde de buurt uit. De zoekactie leverde evenwel niets op.

Stijn Van de Velde

LIVE. Waar is Jürgen Conings? Klopjacht op gewapende militair gaat door

Omstreeks 12 uur kreeg de lokale politie van de zone Assenede/Evergem een “verontrustende melding” binnen. Meteen werd beslist om GO! SBSO ‘t Vurstjen in Vurstjen in lockdown te laten gaan. Niemand mag de school nog in of uit. Volgens onze informatie zegt een leerling Jürgen Conings gezien te hebben in de buurt van de school.

Zoekactie levert niets op

De zoekactie dinsdagmiddag in het Oost-Vlaamse Evergem in een park nadat een leerling van een school in de omgeving dacht dat hij de geradicaliseerde gewapende militair Jürgen Conings had gezien, heeft niets opgeleverd. Dat bevestigt het Oost-Vlaamse parket.

De politie zocht in het Grossenknetenpark in de omgeving de school en er werd ook een politiehelikopter ingezet, maar er was geen spoor naar de gezochte militair. Het ging om loos alarm, zegt het parket. De sweeping bleek negatief en de actie in Evergem is afgelopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer