Moderna-vaccin vertoont ook hoge effectiviteit bij 12- tot 17-jarigen

 ©  Friso Gentsch/dpa

Het vaccin van Moderna is veilig en zeer effectief bij jongeren tussen 12 en 17 jaar. Dat meldt het bedrijf dinsdag in een persmededeling. Als het Moderna-vaccin een markttoelating krijgt, zou het het tweede vaccin zijn dat aan jongeren kan worden toegediend.

jvh
Bron: BELGA

Moderna baseert zich op de resultaten van een fase 2/fase 3-studie waaraan 3.700 proefpersonen deelnamen. In de placebogroep liepen 4 jongeren een coronabesmetting op, terwijl in de groep die twee doses van het vaccin kreeg geen enkele infectie werd geregistreerd. Daaruit concludeert het bedrijf een effectiviteit van 100 procent. Na een eerste prik van het vaccin bleek het vaccin al 93 procent effectief.

Moderna CEO Stéphane Bancel spreekt over “bemoedigende resultaten”. “Het is bijzonder opwindend om te zien dat het Moderna-vaccin infectie met SARS-CoV-2 kan voorkomen”, klinkt het.

Het Amerikaanse farmabedrijf kondigde eerder aan begin juni toelating te zullen vragen om het vaccin ook bij adolescenten te mogen toedienen. Voorlopig heeft enkel Pfizer/BioNTech toestemming om aan 16- en 17-jarigen te worden toegediend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen