Willy Van Paemel en Yvonne Schollen, de ouders van Annie. Zij vertelt het levensverhaal van haar vader in Dag Allemaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Willy Van Paemel en Yvonne Schollen, de ouders van Annie. Zij vertelt het levensverhaal van haar vader in Dag Allemaal. © Kristof Ghyselinck

Het straffe levensverhaal van Willy Van Paemel, de chef-kok van Auschwitz: “Met gevaar voor eigen leven stopte hij de Joden wat overschot toe”

LiteratuurWe kunnen het ons amper voorstellen, maar in Auschwitz, waar de nazi’s meer dan 1 miljoen mensen vergasten, werd ook lekker gegeten aan rijkgevulde tafels. Een van de topchefs daar was Vlaming Willy Van Paemel. Zijn dochter Annie (65) bracht zijn aangrijpende levensverhaal nu uit in het boek ‘Chef-kok in IG-Auschwitz’. “Een liefdesverhaal in een decor van de grootste verschrikking”, omschrijft ze het zelf. “Ze kochten vrouwen voor 170 rijksmark ‘per stuk’ voor medische experimenten. Als die dood waren, plaatsten ze een nieuwe ‘bestelling’.”

0 reacties