In de Facebook-groep 'Als 1 achter Jürgen' werden steunbetuigingen gedeeld, zoals een fotomontage van de (Franse) filmposter van 'Saving Private Ryan', links in beeld. De man op de foto rechts is niet de oprichter van de steungroep.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Facebook-groep 'Als 1 achter Jürgen' werden steunbetuigingen gedeeld, zoals een fotomontage van de (Franse) filmposter van 'Saving Private Ryan', links in beeld. De man op de foto rechts is niet de oprichter van de steungroep. © rv/AP

Oprichter had steungroep Jürgen Conings al enkele dagen verlaten: “Inhoud strookte niet meer met mijn idealen”

Facebook heeft gisteren zowel de persoonlijke profielen van Jürgen Conings als een steungroep voor de voortvluchtige militair offline gehaald. "Content, groepen en pagina's die terroristen prijzen of steunen zijn niet toegestaan", klinkt het. Een expert sociale media geeft tekst en uitleg en de oprichter van 'Als 1 achter Jürgen' spreekt over 'zijn' groep.

30 reacties

  • Frank Hageman

    3 jaar geleden
    Had het allemaal zo ver moeten komen ?
  • Freddy Vandervorst

    3 jaar geleden
    De mensen die J.C. steunen moeten ook op de lijst worden gezet
  • Soraja Salluyts

    3 jaar geleden
    Wie weet ligt diene terrorist al ergens neer.
  • Lucas Vandebrug

    3 jaar geleden
    Het word tijd dat die oprichter opgepakt word voor het opruien van de bevolking.
  • Stefan nimmegeers

    3 jaar geleden
    Als men hier durft te zeggen dat het alleen vredelievende mensen waren die die pagina goed vonden dan hebben ze zeker al die haatdragende en provocerende reacties niet gelezen. Een misdadiger moet gestraft worden, punt.