Drie arrestaties na dodelijk ongeval met kabelbaan in Italië: bewust geknoeid met remsysteem

Drie personen zijn gearresteerd in verband met het dodelijke ongeval met een kabelbaan bij Lago Maggiore in Noord-Italië zondag. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Door het ongeluk kwamen veertien mensen om het leven.

Bron: BELGA

Het gaat om de ingenieur van de kabelbaan, de directeur en het operatieve hoofd van het bedrijf dat de dienst levert. De verdachten hangen aanklachten van doodslag, het veroorzaken van een onbedoelde ramp en het verwijderen van instrumenten bedoeld om (zwaar) letsel door een ramp te voorkomen boven het hoofd.

Volgens de openbare aanklager voerden de drie “een bewuste actie” uit. Onderzoek heeft aangetoond dat er met een van de remsystemen geknoeid was om vertragingen van de kabelbaan te voorkomen. Hierdoor kon het noodsysteem niet geactiveerd worden.

Het ongeval vond plaats bij de kabelbaan van het dorpje Stresa naar de plaats Mottarone. Een kabel zou het hebben begeven, waardoor de cabine zowat driehonderd meter voor het eindpunt op de top naar beneden stortte. De meeste mensen waren volgens de autoriteiten op slag dood. Twee kinderen van 5 en 9 jaar oud werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is later aan zijn verwondingen overleden. (blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER