AFP
Volledig scherm
© AFP

VN: "EU schendt mensenrechten met migratiebeleid"

Het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de VN heeft de Europese Unie ervan beschuldigd met haar migratiebeleid de mensenrechten te schenden. Dat blijkt uit een rapport over de migratieroutes naar Europa.

12 reacties

  • Rudy Huybens

    3 jaar geleden
    gewoon stoppen aan de Europese grenzen. alle verengingendie bootjes/schepen ter beschikking stellen om illegalen over te halen buiten de wet stellen en hun schepen verwerken tot scheermesjes. Australisch systeem gebruiken. niet morgen, maar gisteren
  • Franky Mattheyssens

    3 jaar geleden
    De VN zou er beter voor zorgen dat er geen migratie nodig is. Pak het probleem aan de bron aan en stop met symptoom bestrijding.
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    De VN moet ervoor zorgen dat de landen van origine voldoende financiële en andere steun krijgen zodat hun volk niet op de vlucht moet. Anders hangt de EU nog meer af van het soort Erdogan en andere kwibussen.
  • Kees Huls

    3 jaar geleden
    Vrijwel alle landen waar vluchtelingen vandaan komen zijn voormalige koloniën, waar onze voorouders culturen hebben afgekapt, voor de inwoners onlogische grenzen hebben getrokken en leeggeroofd. De gezamenlijke landen die hieraan hebben meegewerkt kunnen het alleen daar oplossen. Lapmiddelen als grensbewaking zullen deze migratie nooit tegenhouden. Als een huis in brand staat blus je deze niet door de deur dicht te gooien!
  • Pierre Vanden Meersschaut

    3 jaar geleden
    De migratieproblematiek is quasi onoplosbaar, noch voor de migranten, noch voor de gastlanden. Om de miljoenen migranten menswaardig te kunnen opvangen komen de gastlanden zelf in de problemen, dit tegenover hun eigen bevolking, in termen van financiële impact die dit zou teweeg brengen, wat tot heftige protesten van deze laatsten zal leiden. Voldoende hulp aan de landen van herkomst om migranten thuis te houden zal ook heel hoog zijn, met hetzelfde protest tot gevolg.