Verdachten proberen 1,4 ton heroïne in te voeren via loods in Hoevenen

Stabroek -

De zes mannen die vorige week in een loods in Hoevenen zijn opgepakt, hebben geprobeerd om een partij van 1.428 kilogram heroïne het land in te smokkelen. Ondertussen werd ook een zevende verdachte opgepakt.

Sam Reyntjens

Speciale eenheden en speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP) vielen vorige week woensdag binnen in een loods aan de Hoge Weg in Hoevenen (Stabroek). Zes mannen, vijf Roemenen en een Irakees, werden in de boeien geslagen op verdenking van heroïnesmokkel.

 ©  RR

De Roemeense verdachten waren vrachtwagenchauffeurs die enkele dagen eerder in konvooi vertrokken waren in de Roemeense havenstad Constanta aan de Zwarte Zee. In hun vrachtwagens zat een lading stenen afkomstig uit Iran, bestemd voor een firma in Hoevenen. De lading was enkele dagen eerder al gecontroleerd door de Roemeense autoriteiten. In de houten kratten met stenen bleken vakkundig blokken heroïne verborgen te zijn, in totaal ging het om 1.428 kilogram van de drug. “Een van de grootste inbeslagnames van heroïne in de Europese Unie”, aldus de Roemeense autoriteiten.

De Roemenen haalden de heroïne uit de lading steen en waarschuwden hun collega’s in andere Europese landen. Zodra het konvooi vrachtwagens vertrok werden ze gevolgd door verschillende politiediensten. Bij aankomst in de loods in Hoevenen kwamen de Belgische speurders in actie.”In de loods konden de zes mannen opgepakt worden”, bevestigt het parket in Antwerpen. “Ze werden een dag later aangehouden wegens invoer van verdovende middelen in vereniging en deelname aan een criminele organisatie.”

 ©  RR

De zes, tussen 30 en 43 jaar oud, verschenen dinsdag voor de raadkamer in Antwerpen. Hun aanhouding werd bevestigd. De Roemeense chauffeurs wijzen naar de Irakees als de bestemmeling van de goederen. “Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verdergezet door de FGP Antwerpen”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Ondertussen werd volgens verschillende bronnen een tweede Irakees opgepakt, hij wordt gezien als de hoofdverdachte van de invoer. Het zou gaan om een inwoner van het Nederlandse Zoetermeer, niet ver van Den Haag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen