Een verpleegster vult spuiten met het vaccin van Johnson & Johson. Voorlopig zal ons land dat vaccin niet meer in de centra toedienen aan mensen van 40 jaar en jonger.
Volledig scherm
PREMIUM
Een verpleegster vult spuiten met het vaccin van Johnson & Johson. Voorlopig zal ons land dat vaccin niet meer in de centra toedienen aan mensen van 40 jaar en jonger. © AP

“Jongeren die Johnson & Johnson-prik willen, moeten die toch kunnen krijgen”

Nadat een Sloveense vrouw jonger dan 40 in een Belgisch ziekenhuis overleed na vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson in het buitenland, stopt ons land voorlopig met het inenten van mensen van 40 jaar en jonger met dat vaccin in de centra. Zo komt het streefdoel in het gedrang om tegen 11 juli elke volwassen Vlaming één prik te geven. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) stelt die ambitie bij tot 85 procent van de volwassen Vlamingen. Maar hoe gaan we die 85 procent halen? “We kunnen de Pfizer-vaccins voorbehouden voor wie jonger is dan 40".

51 reacties

  • lars vandenberge

    3 jaar geleden
    Ik heb net de verdeling van de vaccins voor mijn gemeente opgezocht voor volgende week. 6% J&J, 9% Pfizer en 85 % AZ. Behoor ik toch weer bij de 6% sukkelaars.
  • lars vandenberge

    3 jaar geleden
    Ik hoopte geen J&J te krijgen omdat dit de minst effectieve is. Ik heb ook geen problemen om een langere tijd te wachten voor een tweede prik omdat ik toch niet op vakantie vertrek. Nu krijg ik een uitnodiging voor J&J voor volgende week terwijl echt iedereen die ik ken een ander vaccin heeft gehad of een uitnodiging gekregen voor Pfizer of Moderna. Dit is weer typisch voor mij, als ik geen AZ wou kreeg ik waarschijnlijk een uitnodiging voor AZ.
  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    Er zijn ook 65+ die AZ en Pfizer geweigerd hebben omdat ze liever J&J willen ,kwestie van 1 spuit , maar dat wordt pertinent geweigerd door Beke . Duizenden willen J&J boven de 65j maar hebben de kans niet gehad . We moesten nemen wat ze willen geven . Discriminatie tegenover de 60+ .
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Juliette Francois, het betekent waarschijnlijk dat ze iemand hebben opgeroepen die al ingeënt was in bvb een WZC of iemand die ondertussen gestorven was. De uitnodigingen zitten vol fouten.
  • Juliette Francois

    3 jaar geleden
    Elk vaccin dat ooit ontwikkeld werd, heeft zeldzame risico's. Dat is nu niet anders. Zowel bij Pfizer, J&J en AZ. Niemand wil ziek worden, niemand wil dood. Vaccinshoppen gaat echt niet lukken en als iedereen nu bepaalde vaccins gaat weigeren omdat het niet het "juiste" is, kan men bij voorbaat het rijk der vrijheid vaarwel kussen. Ik heb mijn eerste AZ gekregen door in te schrijven op QVAX. Dat betekent dus dat risicopatiënten en ouderen die "brol" geweigerd hebben. Blij dat ik kon helpen!