© atv

Antwerps vaccinatiedorp moet planning herzien wegens tekort aan vaccins

Het Antwerpse vaccinatiedorp VacCovid op Spoor Oost past naar eigen zeggen noodgedwongen zijn planning voor de week van 7 juni aan vanwege een kleinere levering van vaccins en de leeftijdslimiet voor het Johnson & Johnson-vaccin (J&J). Wie al een afspraak had, zal wel zoals gepland worden gevaccineerd.

Een aantal inwoners die een uitnodiging voor de week van 7 juni hebben gekregen, maar nog niet gereserveerd hebben, zullen nu iets langer moeten wachten om een afspraak in te boeken. Het vaccinatiedorp vraagt uitdrukkelijk om de infolijn corona hiervoor niet te contacteren, maar af te wachten. Updates zullen steeds verschijnen op www.vaccovid.be.

Om de vaccinatiecampagne toch op schema te houden, heeft VacCovid de overheid intussen gevraagd om snel voor een bijkomende levering te zorgen. Wie jonger is dan 41 jaar en aanvankelijk het J&J-vaccin zou krijgen, wordt alvast automatisch omgezet naar het Pfizer-vaccin.

Naast de beslissing over J&J heeft dus ook een kleiner dan verwachte levering een impact op de planning van VacCovid. Het vaccinatiedorp zegt eind volgende week 22.000 vaccins minder te zullen ontvangen dan oorspronkelijk was aangekondigd. Het gaat om 6.000 vaccins van Pfizer en 16.000 van AstraZeneca.  Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus