Offerblokken zijn passé: dieven stelen tweede schilderij uit kerk in twee weken

© ptb

Slechts een paar weken na de diefstal van een schilderij en twee kandelaars in de kerk van Watou, werd nu ook een schilderij gestolen uit de kerk van Loker. “Het had een grote spirituele waarde en was het enige gerestaureerde werk in de kerk.”

Thijs Pattyn

Dieven gingen deze week aan de haal met het schilderij van Sint-Franciscus van Assisi in de Sint-Petruskerk in Loker, een dorp in Heuvelland. “Ik ging net vertrekken naar Assisi om een pelgrimstocht voor te bereiden toen ik de diefstal gisteren ontdekte”, zegt pastoor Igor de Bliquy. “Een spijtige zaak voor onze gelovigen die proberen te werken vanuit de spiritualiteit rond deze heilige. Het is een mooi werk dat geschilderd werd met olieverf. Het schilderij is 78 centimeter hoog en 63 centimeter breed, tamelijk oud en van een Antwerpse school.”

Camera’s

“Ik vermoed dat het gestolen werd op vraag van verzamelaars”, gaat de Bliquy verder. “De diefstal gebeurde toen de kerk open was. Er is nochtans veel passage en er werd deze week gewerkt aan het interieur van de kerk. Ik heb al verschillende inbraken meegemaakt in offerblokken, maar het is de eerste keer dat een schilderij gestolen wordt.”

INFO

Tips zijn welkom via igor.debliquy@gmail.com.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen