K. J. uitte bedreigingen aan het adres van Marc Van Ranst. ©  BELGA

Rechts-extremist opgepakt in Brasschaat en aangehouden voor bedreiging van Marc Van Ranst

Een 50-jarige man uit Sint-Niklaas is aangehouden voor bedreigingen aan het adres van viroloog Marc Van Ranst. De man werd dinsdagnacht opgepakt in Brasschaat. Dat bevestigen het parket van Oost-Vlaanderen en de politie van Brasschaat bevestigen het nieuws. Volgens De Morgen gaat het om K. J., een bekend figuur in rechts-extremistische kringen. Hij werd aangehouden wegens negationisme en bedreigingen.

jvh
Bron: De Morgen

K. J. uitte dinsdag bedreigingen aan het adres van professor Van Ranst, en verdween vervolgens van de radar. Familie en vrienden sloegen daarop alarm. De man werd uiteindelijk in de nacht van dinsdag op woensdag door de politie teruggevonden op het kerkhof in Brasschaat, aan het graf van zijn moeder. Opvallend, want ook Jürgen Conings bracht net voor hij onderdook een bezoek aan het graf van zijn moeder. Het lijkt er dan ook op dat K. J. een copycat van Conings leek te willen worden.

De man werd aangehouden, en woensdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Die besliste om K. J. te laten aanhouden “op verdenking van negationisme en bedreigingen ten aanzien van viroloog Marc Van Ranst”, en om een psychiater aan te stellen die de geestestoestand van de man moet onderzoeken. “Zijn motieven zijn nog onduidelijk maar zijn psychische toestand wordt nog onderzocht”, klinkt het bij het parket.

De man verschijnt vrijdag voor de raadkamer, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Het is niet duidelijk of K. J. over wapens beschikte, en hoe groot de dreiging voor Van Ranst dus was.

LEES OOK: Jürgen Conings liet medailles achter op graf van zijn ouders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen