Aanhoudende sms’en tot kijkgat in haag en tóch wil stalker vrijspraak

© Shutterstock

Peter V. (47) uit Zonnebeke vraagt in beroep de vrijspraak voor de jarenlange belaging van zijn ex.

osw

“Kaartjes, brieven, sms’en, vele telefoontjes, autobanden plat steken, een kijkgat in de haag om naar zijn ex te kijken die in de jacuzzi zat...” Peter V. was maar zes maand samen met zijn vriendin, maar de breuk viel hem bijzonder zwaar. Voor de belaging kreeg Peter V. tien maand voorwaardelijk, maar in beroep vraagt zijn advocaat de vrijspraak. “Twee derde wat hem ten laste werd gelegd, is niet bewezen en dat ene derde waarvoor hij is veroordeeld eigenlijk ook niet.”

“Na elke anonieme telefoonoproep werd klacht ingediend. Maar veel van die oproepen bleken achteraf van een callcenter te komen.”

Hij ontkent wel niet dat er een aantal sms’en zijn gestuurd. “Maar nooit met kwade bedoelingen. Het waren vragen, smeekbedes om de relatie te herstellen, geen bedreigingen.”

Slechte bedoelingen

Heel veel van die berichten werden gestuurd met een pre-paidcard, maar daarvan wordt geïnsinueerd dat zijn ex dat misschien wel naar zichzelf kan gestuurd hebben.”

Het openbaar ministerie is wel overtuigd van zijn schuld. “Slechte bedoelingen zijn niet nodig voor belaging. De vele sms’en tot jaren nadien zet mensen onder hoogspanning.” Daar is de advocaat van de ex het mee eens. “Het gaat om het verstoren van de rust.” Uitspraak op 10 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen