120 jukeboxen zoeken een nieuw onderkomen na nieuws over sluiting museum

© evr

‘Thank you for the music’. Menig nostalgicus zal een traantje wegpinken nu het jukeboxmuseum verdwijnt uit Menen. Volgens uitbater ’t Veer is het museum verlieslatend. Nu zoekt het museum een nieuwe locatie voor de jukeboxen van verzamelaar Geert Olieux.

Joerie Dewagenaere

Voorlopig geen rock ‘n roll, swing of twist meer in Menen. In juni houdt het Jukeboxmuseum namelijk op te bestaan. Het muzikale icoon is niet meer van deze tijd is, maar het Meense Jukeboxmuseum zorgde met de machines wel voor een nostalgische trip sinds 1991, toen nog op de Ropswalle. Met zo’n 120 jukeboxen en nog tal van antieke radio’s was het museum uniek in zijn soort. Nergens in Europa kon je zo’n grote collectie aanschouwen.

Verlieslatend

Binnenkort is het Jukeboxmuseum zelf geschiedenis. Maatwerkbedrijf ’t Veer dat instond voor de uitbating ervan, ziet het niet meer zitten. “De uitbating blijkt al een tijdje verlieslatend. We mogen niet blind zijn voor de economische realiteit”, klinkt het in de brief van directeur Gunther Bamelis. ’t Veer begon met de uitbating van het museum in 2007 en verhuisde een viertal jaar later naar de huidige site Roussel in de Wervikstraat. Goed voor een investering van bijna 300.000 euro. Met 5.000 bezoekers op een jaar leek die metamorfose nochtans een schot in de roos. “Het is spijtig, inderdaad. We zaten nog rond tafel met verschillende partijen om een formule uit te dokteren om het museum in Menen te houden. Tevergeefs”, zegt museumverantwoordelijke Bram Wenes.

INFO

www.jukeboxmuseum.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen