Direct naar artikelinhoud
NieuwsRonde van Italië

► Remco Evenepoel stapt uit Giro na val over vangrail

Evenepoel rijdt over de streep tussen ploegmaats Iljo Keisse en Mikkel Honoré.Beeld Getty Images

Remco Evenepoel stapt na zijn val in de 17de rit uit de Ronde van Italië. Een scan na de rit toonde geen breuken aan, maar onze landgenoot wordt uit voorzorg uit koers genomen.

en

Bekijk hier de val van Evenepoel:

Video wordt geladen...

Het was even schrikken tijdens de 17de etappe van de Giro. Remco Evenepoel bengelde in de staart van het peloton, toen hij in de gevaarlijke afdaling van de Passo San Valentino in de remmen moest voor een valpartij en vervolgens zelf over de vangrail ging. Toen Evenepoel weer de weg opklauterde werd hij ook nog eens aangereden door Mikel Nieve.

Opnieuw een flinke portie pech dus. De schade leek aanvankelijk minder erg dan na die vreselijke val in de Ronde van Lombardije. Nadat Evenepoel langs de kant van de weg de eerste zorgen kreeg toegediend - het grootste probleem leek zich te situeren aan de linkerpols - kroop hij weer op de fiets om zijn weg naar de aankomst verder te zetten.

Evenepoel liet het daarbij begrijpelijk lopen op de slotklim naar Sega di Ala. Onze landgenoot kwam met een pijnlijke grimas op een 132ste plaats binnen. Onder het gezelschap van Iljo Keisse en Mikkel Honoré gaf hij meer dan 36 minuten toe op ritwinnaar Dan Martin.

Lees ook

Patrick Lefevere over teleurstellende Giro: ‘Dit is de echte Evenepoel niet’

Aan de finish bleek ook dat Evenepoels elleboog geraakt was, onze landgenoot trok met een gezwollen gewricht terug naar de ploegbus. Na een scan werden geen breuken vastgesteld, toch besliste de ploegleiding om onze landgenoot uit voorzorg uit de Giro te halen. Evenepoel komt dus morgen niet meer aan de start van de 18de rit.