Evenepoel stapt met kneuzingen en schaafwonden uit Giro na val over vangrail: “Het heeft weinig zin om verder te koersen”

GiroHij wilde zo graag Milaan bereiken. Maar zelfs dát was Remco Evenepoel (21) in zijn groterondedebuut niet gegund. De Giro eindigde gisteren voor hem met een crash in de zeventiende rit. Zonder breuken weliswaar. Maar wel met té veel pijn.

50 reacties

  • Jean-marie Van Doren

    3 jaar geleden
    De ploeg had beter moeten weten en had Remco beter de Giro niet laten rijden dit jaar. Heeft nog tijd genoeg om zich te bewijzen.
  • GISLAIN GOSSEYE

    3 jaar geleden
    Remco heeft eenvoudig veel pech. Na hetgeen hem verleden jaar overkomen is lijkt het mij heel normaal dat hij bij zijn herop treden heel voorzichtig is. Dit zal na enkele tijd wel verbeteren. Hij heeft in het verleden al wedstrijden gewonnen waar en eveneens diende gedaald te worden. Tenslotte is hij ook maar een mens en geen robot. Ik wens hem beterschap en meer geluk.
  • Diego Pepre

    3 jaar geleden
    Zoals ze daarna bij Eurosport zegden is het al het sterk dat hij rit nog uitrijdt en niet direct opgaf.Maar nu kan hij wel beter stoppen. Het heeft weinig zin voor hem om geblesseerd in koers te blijven, zelfs al is het maar lichte blessure. Rustig opbouwen naar OS en zichzelf niet te veel druk opleggen. Tijd zat nog om één of meerdere grote rondes te winnen. Froome, Contador, Indurain hadden ook hun eerste ronde maar beet op 26. Schleck daarentegen werd direct tweede in Giro maar won veel minde
  • Dirk BERX

    3 jaar geleden
    Als je alle feiten neutraal gaat bekijken, dan kan je niet anders dan Roger De Vlaeminck gelijk geven. Remco is niet stuurvast ! Zijn val in de ronde van Lombardije in een afdaling is het eerste feit. Het tweede feit is dat hij moet lossen in een afdaling in de giro. En als derde feit...weer maar eens een afdaling en... Ook zijn tegenstrevers weten dit, en zullen dit zwak punt natuurlijk gebruiken als dit ooit nodig is.
  • Hugo Van Malder

    3 jaar geleden
    Als ik al jullie berichten lees krijg ik de KRIEBELS, ik vraag me af hoeveel van die mensen die commentaar geven ooit al op en fiets gezeten hebben, laat staan een col afgereden hebben in wedstrijdverband. Zoals een col oprijden is dalen en sprinten ook een kust. Remco is bij wijze van spreken nog maar net een paar jaar aan het koersen. Heel wat renners doen er jaren over om de desbetreffende kusten onder de knie te krijgen. Geef aub die jongen het nodige respijt en respect, hij komt er wel !