Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

23 miljoen vaccins besteld voor de derde prik - Minder dan 500 coronapatiënten op intensieve: “Goed nieuws”

Het aantal patiënten dat met Covid-19 in het ziekenhuis wordt opgenomen, blijft dalen. De richtdrempel van 500 coronapatiënten op intensieve verzorging om versoepelingen te kunnen doorvoeren, is gehaald. Volgende week bereiken we een nieuw ‘vaccinatierecord' in Vlaanderen met 607.000 prikken. Ons land voert intussen een leeftijdslimiet in voor het Johnson & Johnson-vaccin, nadat een buitenlandse vrouw jonger dan 40 jaar aan het vaccin is overleden.

9 reacties

  • Sofie Vanderhoogerheide

    3 jaar geleden
    Men spreekt hier al over de derde prik terwijl nog ongelooflijk veel mensen zitten te wachten op hun eerste prik. Hopelijk hebben uit de vorige periode iets geleerd want de vaccins moeten duidelijk eerlijker verdeeld worden tussen de verschillende gemeenten. Hoe zoiets mogelijk is in één gedigitaliseerde wereld is mij onduidelijk.
  • Dany Herman

    3 jaar geleden
    Zorg dat we een eerste prik krijgen slimme en spreek na tweede over derde en koop deftig vaccin en geen brol Wat gaat ge nu geven aan de mensen die Astra gekregen hebben en degene die Astra weigerden niets zeker of overschot
  • Etienne Gevaert

    3 jaar geleden
    3de prik, geen probleem mee als dat nodig is MAAR niet via bedrijfsarts want dan is er geen deftige opvolging, het is nu al haast je maar dat je terug bent als je aan de beurt bent om je spuit te gaan halen. Huisartsen kunnen dat toch ook opvolgen, griepvaccin gebeurt ook via hun al, dus 2 ineen.
  • Tony Courtens

    3 jaar geleden
    11 miljoen belgen, 120000 geboortes per jaar. Dus als we iedereen, vanaf de geboorte vacinneren en er gedurende 2 jaar niemand sterft zijn we met 11.240.000 belgen in 2023 om een 3de prik te krijgen. We bestellen er 23.000.000. Iemand moet mij dat proberen uit te leggen.
  • Mike Sommers

    3 jaar geleden
    Bestellen en bestellen en niets krijgen.