Wie voortaan met zijn kredietkaart in het rood gaat, komt er goedkoper vanaf.
Volledig scherm
Wie voortaan met zijn kredietkaart in het rood gaat, komt er goedkoper vanaf. © ANP XTRA

Dit verandert er allemaal op 1 juni

Nieuwe maand, nieuwe regels. Zo gaat in Europa op 1 juni het allereerste supranationale parket van start. Wie met de zichtrekening of kredietkaart onder nul gaat, komt er voortaan goedkoper vanaf. Wie last heeft van zware migraine, krijgt zijn dure medicijnen mogelijk terugbetaald. En in Brussel zijn er voortaan regels voor wie een reptiel als gezelschapsdier wil.

3 reacties

  • Suttirat Rujirachaipat

    3 jaar geleden
    Prachtig. Weer zoveel vriendjes aan een jobke geholpen.
  • Baldr VanHoek

    3 jaar geleden
    Zo commercieel is de overheid: we laten banken veel geld printen dan wordt het geld waardelozer lees repliceert inflatie. Waardoor schulden (dus ook de overheidsschuld) goedkoper wordt. Geld lenen kost dus ook nog wat minder geld om te lenen. Het ergste is, dat het waar is.
  • Karel Flanders

    3 jaar geleden
    Dus hoe meer schulden je maakt, hoe minder je ervoor betaald. Zo zullen er nog meer schulden maken en maken de banken nog meer winst. En wie te veel gespaard heeft, zal binnenkort, zoals nu al in Nederland, ook nog mogen betalen. Wacht tot de VS met hun nieuw stimulus pakket aankomt van nieuw geprint geld.
  1. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”
  2. “Eerste fout in de vereenvoudigde belastingbrief is al gemeld”: onze fiscaal expert legt uit waarop je moet letten bij je aangifte
    PREMIUM

    “Eerste fout in de vereenvou­dig­de belasting­brief is al gemeld”: onze fiscaal expert legt uit waarop je moet letten bij je aangifte

    Ook fiscaal is 2020 geen jaar als een ander. En dus is de hulp van fiscaal expert Michel Maus welkom bij het invullen van je belastingbrief. Of bij het nakijken ervan. Want één ding is wél hetzelfde als vorig jaar: als je een vooraf ingevulde belastingaangifte krijgt, kijk je die maar beter heel goed na. Als voorafje overloopt onze geldexpert wat je zeker moet weten over deze belastingaangifte: de valse veiligheid van de vereenvoudigde aangifte, een extra deel om in te vullen en hoe omgaan met die belastingstrop door tijdelijke werkloosheid.