Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Marc Van Ranst. © BELGA

Marc Van Ranst jaagt aanhangers Jürgen Conings op stang in Telegramgroep: “Niveau nihil, maar ja, wat hadden we verwacht”

Viroloog Marc Van Ranst is in de nacht van dinsdag op woensdag opgedoken op berichtendienst Telegram in een groep van aanhangers van de voortvluchtige beroepsmilitair Jürgen Conings. Daar daagde hij de aanwezigen uit met enkele commentaren, zo ontdekte VRT NWS. Van Ranst bevestigde aan de redactie dat het wel degelijk om hem ging en dat het “niet slim” was. Later reageerde hij bij Radio 1: “Het is niet omdat ik in een safehouse zit, dat ik me monddood laat maken.”

182 reacties

  • Wim Wuytack

    3 jaar geleden
    Meneer Van Ranst ik had respect voor u als viroloog en mens,maar je denigrerende berichten over laaggeschoolden hebben mijn beeld over jou doen veranderen.
  • Lutgarde Cools

    3 jaar geleden
    Waarom moet hij zwijgen. Doe zo voort zou ik zeggen.
  • Patrick Verriest

    3 jaar geleden
    Blijf viroloog maar dat is blijkbaar niet genoeg om te profileren.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Mijnheer Van Ranst zet m.i. de veiligheid van zichzelf, én zijn gezin op het spel door zijn drang om elk conflict open en bloot in de media te willen voeren. Is dit een goede, slimme zet? Moet hij op elke uitspraak door het dak gaan? Is dit te verwachten van een intelligent mens? Helaas is deze vraag enkel en alleen door mijnheer Van Ranst zelf te beantwoorden...
  • Hilde Janssens

    3 jaar geleden
    Vrije meningsuiting? Enkel als je extremistisch of een complotdenker bent. Dan mag je zelfs doodsbedreigingen uiten en volgt de meute wel. Voor jezelf opkomen? Neen, dat mag zeker niet! In wat voor wereld leven wij? Een onderdrukte wereld waar de gewone mens blijkbaar niet in past? Tja, dat komt natuurlijk doordat het begrip 'democratie' door velen nooit werd begrepen.
  1. Parket sluit piste van Nationaal Park voorlopig af: “Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer we rekening moeten houden met mogelijkheid dat Conings niet meer leeft”
    Play
    Binnenland

    Parket sluit piste van Nationaal Park voorlopig af: “Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer we rekening moeten houden met mogelijk­heid dat Conings niet meer leeft”

    De zoekactie naar Jürgen Conings is afgerond voor vandaag. Het federaal parket geeft mee dat de piste van het Nationaal Park Hoge Kempen (voorlopig) afgesloten wordt. Enkele gevonden spullen werden wel nog in beslag genomen. “We hebben die voor alle zekerheid meegenomen. Ze zullen verder onderzocht worden, maar het gaat hier niet per se om een spoor”, stelt woordvoerster Wenke Roggen. “Ik heb geen elementen die erop wijzen dat Conings overleden zou zijn. Maar hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer wij ook rekening moeten houden met de mogelijkheid dat hij niet meer leeft.” Speurders en magistraten zitten nu samen om de verdere stappen in de zoekactie te bespreken. DOVO bevestigt intussen dat de voortvluchtige militair in zijn wagen een zogenaamde ‘trip flare’ (een lichtvalstrik; nvdr) achtergelaten had.