Direct naar artikelinhoud
NieuwsSport

Play-zenders ruilen Champions voor Europa League

Gilles De Coster en Bart Raes leiden de competitie in goede banen.Beeld t

De Play-zenders veranderen het geweer van schouder op voetbalgebied. De komende drie jaar zullen er niet langer wedstrijden uit de Champions League te zien zijn, wel matchen uit de Europa League en de gloednieuwe Europa Conference League. 

De wedstrijden uit beide competities  worden telkens afgewerkt op donderdag en zijn te zien op Play4 of Play6. Gilles De Coster staat in voor de presentatie en verzorgt de voor- en nabeschouwing. Bart Raes is de vaste commentator van dienst. Ook Play Sports Open zal elke speeldag een wedstrijd uit deze competities live uitzenden, en net als vorig jaar zijn minstens vier wedstrijden per speeldag te bekijken via de betaalkanalen van Play Sports.

De voorbije jaren waren de wedstrijden uit de Europa League bij Sporza te zien en dat blijft ook nu zo. De VRT mag voor elke speeldag als eerste een match kiezen uit het wedstrijden-pakket van beide competities. De rest van de wedstrijden verhuist naar de Play-zenders. 

Het binnenhalen van de Europa en Conference League betekent ook dat de Play-zenders de Champions League laten schieten. De voorbije seizoenen was op dinsdag telkens een wedstrijd uit die Europese competitie op de zenders te zien. De woensdagmatchen en de finale zaten in het pakket van concurrent VTM. Door nu te kiezen voor de minder hoog aangeschreven competities hopen ze bij de Play-zenders langer Europese wedstrijden van Belgische ploegen te kunnen laten zien. In de Champions League bleef die Belgische aanwezigheid de voorbije seizoenen telkens tot de groepsfase beperkt. (PD)