Prof. dr. Niels Hellings en Prof. dr. Veerle Somers van BIOMED UHasselt zien grote mogelijkheden om het onderzoek naar reuma naar een hoger niveau te tillen.
Volledig scherm
PREMIUM
Prof. dr. Niels Hellings en Prof. dr. Veerle Somers van BIOMED UHasselt zien grote mogelijkheden om het onderzoek naar reuma naar een hoger niveau te tillen. © UHasselt

Aalsterse arts laat erfenis van 2 miljoen euro na aan UHasselt: “Een enorme boost voor ons onderzoek naar reuma”

Hasselt/AalstDe overleden Aalsterse arts dr. Roland Demaeseneer heeft zonet een erfenis van 2 miljoen euro geschonken aan het onderzoeksinstituut BIOMED van de UHasselt. Voor het Universiteitsfonds UHasselt is deze erfenis het hoogste bedrag dat ooit geschonken werd voor wetenschappelijk onderzoek. De arts was ongetrouwd, had geen kinderen en was zelf enig kind. Hij werd 74 jaar. “Met dit geld kunnen we klinische studies opstarten en het ziekteverloop van reumatische aandoeningen beter voorspellen.”

  1. DE VERZAMELAAR. Bij Nico (73) reis je door de geschiedenis van Tongeren, ‘s lands oudste stad: “Toen een oud-burgemeester stierf, mocht ik al zijn spullen hebben”
    PREMIUM

    DE VERZAME­LAAR. Bij Nico (73) reis je door de geschiede­nis van Tongeren, ‘s lands oudste stad: “Toen een oud-burgemees­ter stierf, mocht ik al zijn spullen hebben”

    “Ik moest nog één Belgische bajonet hebben, maar die kostte maar liefst 90.000 frank.” Dus besloot Nico Olislagers (73) uit Tongeren om zijn wapenverzameling achterwege te laten en zich te focussen op alles wat met de oudste stad van België te maken heeft. Als zoon van een moeder uit Lanaken en een vader uit Borgloon is hij geen rasechte Tongenaar, maar hij mag zich na al die jaren zeker zo noemen. Zijn volledige kelder en delen van zijn huis zijn ingepalmd. “Toch koester ik nog één droom”, vertelt Nico. Wij gingen langs in het minimuseum bij Nico thuis.
    Tongeren
  2. “Hij moet eens uit zijn rol van ‘goedheiligman’ getrokken worden”: hulpsint (61) veroordeeld tot 2 jaar cel voor betasten van zwarte piet (15)
    PREMIUM
    UPDATE

    “Hij moet eens uit zijn rol van ‘goedhei­lig­man’ getrokken worden”: hulpsint (61) veroor­deeld tot 2 jaar cel voor betasten van zwarte piet (15)

    “Ik ben zelf een beetje uit mijn lood geslagen door wat meneer hier verklaart. Hier is een totaal gebrek aan besef wat er gebeurd is.” Advocaat Sander Eycken kon vorige maand in de rechtbank van Hasselt z’n oren nauwelijks geloven: een 61-jarige man uit Tessenderlo bleef maar ontkennen dat hij diens cliënt, een jongen van 15, had betast. De man kreeg hulp van de tiener wanneer hij de rol van Sinterklaas speelde en was een soort vertrouwenspersoon. Vandaag werd hij veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar.
    Hasselt