De man verkocht xtc pillen, maar stemde ook in met seksuele handelingen als betaling voor de drugs. © rr

Twintiger uit Katelijne geeft xtc aan meisje (15) in ruil voor seksuele handelingen

Sint-Katelijne-Waver -

Een 22-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver stond voor de correctionele rechtbank omdat hij drugs had gegeven aan een 15-jarig meisje en zich door de tiener in ruil daarvoor oraal liet bevredigen. Tijdens het onderzoek raakte ook bekend dat hij seksuele handelingen met nog een ander tienermeisje had gesteld.

Theo Derkinderen

De zaak ging aan het rollen toen bleek dat een 15-jarig meisje slecht reageerde op de inname van xtc. Ze gaf toe dat ze de drugs van een volwassene had gekregen. “De man in kwestie werd herkend op een foto en ook tijdens de uitlezing van een gsm werd duidelijk dat het om T.V. ging”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot. “Het meisje had zelf voorgesteld om hem oraal te bevredigen in ruil voor de drugs. Uit teruggevonden gesprekken bleek ook dat T.V. had voorgesteld om seks te hebben met het meisje als betaalmiddel voor de drugs.”

Tijdens het onderzoek kwam ook aan het licht dat een ander 15-jarig meisje seksuele handelingen had gepleegd met de beklaagde. “Hij heeft haar met zijn vingers gepenetreerd. Ook al stemde de tiener met de feiten in, gezien haar leeftijd ging het om een strafbaar feit.”

Celstraf gevorderd

Tijdens die feiten zou er ook xtc zijn gebruikt. De openbare aanklager vond de feiten zeer ernstig en benadrukte dat T.V. xtc had gegeven aan meisjes die niet eens 16 waren. Tegen de Katelijnenaar werd 37 maanden cel gevorderd, eventueel met probatiemaatregelen.

Advocate Noémie Wagemans stond T.V. bij en gaf de meeste feiten namens haar cliënt toe. “Alleen de penetratie met zijn vingers ontkent hij met klem”, zei de pleitster. “De feiten zijn gepleegd toen mijn cliënt de ouderlijke woning had verlaten en bij een vriend inwoonde. Hij had geen werk, was verslaafd aan cannabis en probeerde dan maar wat geld te verdienen door xtc te verkopen. Maar ondertussen gaat hij verder met zijn leven en wordt hij volop begeleid. Hij is ook aan het werk. Daarom vragen wij een voorwaardelijke straf.”

Uitspraak is er op 24 juni. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER