President Joe Biden
Volledig scherm
President Joe Biden © REUTERS

"Biden gaat begroting van 6.000 miljard dollar voorstellen”

De Amerikaanse president Joe Biden zal een begrotingsvoorstel doen van 6.000 miljard dollar (4.917 miljard euro). Dat meldt de krant The New York Times op basis van documenten. Het zou om de hoogste federale uitgaven gaan sinds de Tweede Wereldoorlog.

5 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    De top 10 procent van de verdieners zijn verantwoordelijk voor meer dan 71% van alle betaalde inkomstenbelastingen en de top 25 % betaalde 87% van alle inkomstenbelastingen. 47% van de bevolking betaald geen enkele inkomsten belasting. Belastingbetalers met een inkomen van minder dan $ 75.000 zullen naar verwachting geen belasting verschuldigd zijn na aftrek en kredieten voor 2021. Zo zit dat in elkaar...
  • Karel Flanders

    3 jaar geleden
    Ze kunnen dit alleen door geld te printen zonder tegenwaarde, de goudstandaard is al lang verleden tijd. Kijk maar eens wat er met Bitcoin zal gebeuren.
  • jo vissenaeken

    3 jaar geleden
    En de Chinezen en de Russen maar lachen.
  • Lecocq Daniel

    3 jaar geleden
    En anderzijds wil Biden alle grondstoffen in het buitenland aankopen, omdat mijnbouw in eigen land 'slecht is voor de natuur'. Benieuwd of Australië, Brazilië en Canada het nog lang zullen pikken dat hun grondstoffen betaald worden met snel bijgedrukte dollars.
  • Bart Dekort

    3 jaar geleden
    Net zoals Frankrijk heeft Amerika een enorm overheidstekort dat elke minuut rampzaliger wordt. De gevestigde waarden worden in leven gehouden met boekhoudkundige trucken die ook hier gebruikt worden om een artificieel evenwicht te bereiken. Vandaar alle extra heffingen, waar onze politici steeds op tv enorm verbaasd over zijn ondanks dat ze het zelf goedkeurden. China hoeft enkel de wachten op de implosie van het Westen, om de echte leider te worden.