Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Debat over vrije meningsuiting zorgt voor vuurwerk in Kamer: “Haatspraak is geen mening”

Tijdens de plenaire zitting van de Kamer heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) deze namiddag uitgehaald naar het Vlaams Belang, onder meer omdat de partij vorige week stil bleef over de vlucht van Jürgen Conings. “Soms zegt zwijgen meer dan spreken. Dat was vorige week zeer, zeer duidelijk”, zei De Croo. 

96 reacties

  • Erik Van Bever

    3 jaar geleden
    Terwijl het ene schandaal na het ander naar boven komt van politieke partijen, leger top, politie en een bepaalde viroloog, fraude met geld van de belastingen betaler dit is dan allemaal ok. Maar als de de werkende burger zijn mening zegt dan worden hun monden gesnoerd of worden ze verwijdert van de sociale media. Dit hebben we allemaal bedanken. de politiek.
  • Steven detremmeri

    3 jaar geleden
    Alle meningen moeten gehoord worden,om daarna afgekeurd te worden,maar nooit verboden worden om uitgesproken te worden.
  • Jean West

    3 jaar geleden
    En de mening van zijn mama die openlijk vind dat kinderen van werkmensen niet aan de universiteit zouden mogen studeren. Dit is racisme op afkomst.
  • jos duriau

    3 jaar geleden
    Iedereen weet toch welke partijen de uiterst rechtsen beinvloeden met hun uitspraken en natuurlijk weten ze dan van niets , en spelen dan weer met de vrije meningsuiting . Iedereen is vrij zijn mening te uiten maar haat moet achterwge blijven en daar hebben sommigen het nogal moeilijk mee.
  • Eddy Willems

    3 jaar geleden
    Zolang je mening niet naar rechts neigt is vrije meningsuiting in België geen probleem.