Direct naar artikelinhoud
NieuwsZaak-Jürgen Conings

‘Marc Van Ranst Wij steunen jou’: Facebookgroep met ruim 20.000 leden steekt viroloog hart onder de riem

‘Marc Van Ranst Wij steunen jou’: Facebookgroep met ruim 20.000 leden steekt viroloog hart onder de riem
Beeld AFP

Niet alleen de voortvluchtige militair Jürgen Conings, ook viroloog Marc Van Ranst heeft een steungroep op Facebook. Van Ranst staat dezer dagen weer in het middelpunt van de belangstelling, nu hij in een schuilplaats verblijft wegens de bedreigingen door Conings.

Over de steungroepen voor Conings is al veel inkt gevloeid, maar nu is er ook een gesloten Facebookgroep opgericht om Van Ranst te steunen. De steungroep ‘Marc Van Ranst WIJ STEUNEN JOU !!!’ werd enkele dagen geleden opgericht, en telt inmiddels zo’n 22.000 leden. 

De groep is een tegenreactie op de kritiek die Van Ranst de voorbije dagen kreeg. Zo vonden velen het niet verstandig dat hij deze week aanhangers van Conings uitdaagde in een Telegram-groep. 

Dat Van Ranst de polemiek niet schuwt, blijkt ook uit zijn aanhoudende discussie met de Nederlandse dansleraar Willem Engel (van Viruswaarheid), die hem nu zelfs heeft aangeklaagd voor smaad en laster.

Zelfs heel wat medestanders fronsen de wenkbrauwen bij dergelijke demarches. Van Ranst zou op dit moment misschien beter de luwte opzoeken, klinkt het hier en daar.

Daar is Van Ranst het echter niet mee eens. “Ik laat me niet de mond snoeren, anders wint de intimidatie.” De leden van de steungroep zijn het daar volmondig mee eens, zo blijkt. “Heel veel respect voor de man en nog meer voor zijn maatschappelijke inzet”, schrijft iemand.