De familie-Wynants in vol ornaat: vooraan Pierre met daarachter van links naar rechts: kleinzoon Loïc, dochter Laurence en schoonzoon én chef Lionel.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie-Wynants in vol ornaat: vooraan Pierre met daarachter van links naar rechts: kleinzoon Loïc, dochter Laurence en schoonzoon én chef Lionel. © Bart Leye

Wij spraken vorig jaar met Pierre Wynants (82) van Comme Chez Soi, dat ster verliest: “Welke chef kan zeggen dat hij vijf Belgische koningen heeft bediend?”

Comme Chez Soi, een instituut in de Belgische culinaire wereld, verliest opnieuw een Michelinster. Het Brusselse restaurant houdt nu nog één ster over. Exact een jaar geleden sprak deze krant met Pierre Wynants (82). “Nog zeker vijf jaar wil en moet ik blijven leven”, klonk het destijds. Want dan kan Pierre de 100ste (!) verjaardag van zìjn Comme Chez Soi in 2026 van nabij meemaken. “Dat verlies van die derde ster is nog altijd het grootste litteken in het bestaan van Comme Chez Soi.”

3 reacties

  • Sonny Pollaere

    2 jaar geleden
    Zo gaat het vaak: eerste generatie stampt met veel bloed zweet anex traanvergiet iets op. De nieuwe generatie doet zelfs niet meer de moeite. Vergane glorie.
  • Pim Pauwels

    3 jaar geleden
    Wauw wat een familie. Ik zie nu al dat dit legendarische restaurant voor de toekomst is verzekerd! Prachtig 💪👌
  • wim CLAES

    3 jaar geleden
    Pierre Wynants is waarschijnlijk de best kok die belgie ooit gekend heeft, samen met enkele anderen in zijn kielzog. het is hem van harte gegund.