Direct naar artikelinhoud
NieuwsOpmerkelijk

▶ William Shakespeare is níét degene die coronavaccin kreeg. Maar dat wist Argentijnse tv-presentatrice niet

Toneelschrijver, dichter en auteur William Shakespeare (1564-1616), niet de William Shakespeare die vorige week overleed aan een beroerte.Beeld AP

Een Argentijnse nieuwslezeres heeft donderdagavond gezorgd voor hilariteit op de sociale media toen ze het overlijden had aangekondigd van de eerste Brit die werd gevaccineerd tegen het coronavirus, William Shakespeare (81). De presentator meldde de dood van ‘een van de belangrijkste schrijvers in de Engelse taal’, schrijft The Guardian.

Video wordt geladen...

De William Shakespeare in kwestie stierf vier eeuwen geleden. De hedendaagse William ‘Bill’ Shakespeare uit Warwickshire was in december vorig jaar de tweede persoon in de wereld die het Pfizer/BioNTech-vaccin tegen het coronavirus kreeg toegediend. De man, die op een afdeling voor kwetsbaren van het academisch ziekenhuis van Coventry lag, overleed vorige week aan een beroerte, die overigens geen verband hield met de coronaprik.

Presentatrice Noelia Novillo verkeerde kennelijk in de veronderstelling dat de befaamde toneelschrijver achter klassieke stukken zoals Macbeth, Hamlet, Romeo and Juliet, Othello en King Lear was gestorven. “We hebben nieuws dat ons allen met stomheid heeft geslagen, gezien de grootsheid van deze man”, meende de nieuwslezeres van de Argentijnse betaalzender Canal 26. “Zoals we allemaal weten, is hij een van de belangrijkste schrijvers in de Engelse taal - voor mij de meester”, zei Novillo terwijl beelden werden getoond van de vorige week overleden Bill Shakespeare.

De reacties op de sociale media lieten niet lang op zich wachten. “Er zaten slechts een paar jaar tussen deze twee”, aldus een twitteraar. “Laten we niet treuren om William Shakespeare”, schreef een ander. “Hij heeft zijn leven geleefd en is eeuwenlang bewonderd.” “Wat een gedoe over William Shakespeare”, vond een andere reageerder, die hier, vrij naar Donald Trump, aan toevoegde: “Wat ze niet meldden, was dat hij er zo slecht aan toe was dat hij al tijden geen bestseller meer had geschreven. Overgewaardeerd.”