© Photo News

REACTIES. Preud’homme: “We hebben afspraken gemaakt met Izquierdo”

Michel Preud’homme was uiteraard een tevreden coach na de autoritaire 0-2-zege tegen KV Mechelen. “De organisatie stond er en iedereen bewoog goed, alleen de afwerking was er niet meer na de 0-2.”

vml

“De eerste helft hadden we constant onder controle”, aldus Preud’homme. “We hadden een mooie balcirculatie en scoorden twee doelpunten. Veel meer kan je niet vragen hier op bezoek in Mechelen. We zaten meteen op de goede weg maar we hadden het daarna wel vroeger moeten afmaken met de 3-0. Er sloop wat gemakzucht in ons spel en er ontbrak killersinstinct. Want je weet nooit bij een tegengoal hier in Mechelen.”

Dat zijn spelers het na die 0-2 te gemakkelijk opnamen, wilde de coach niet gezegd hebben. “Ik had ze aan de rust verwittigd dat wanneer ze een stap minder zouden zetten, dat ze dan in de problemen zouden komen. Dat hebben ze ook zeker niet gedaan, de organisatie stond er en iedereen bewoog goed, alleen de afwerking was er niet.”

“We zijn klaar voor het seizoen maar hebben daar ook hard voor gewerkt. Dit seizoen is niet zoals de voorbije en we wilden meteen vol aan de bak. De bevestiging is er wel maar het blijft wel nog maar één wedstrijd.”

Izquierdo scoorde de 0-1, waardoor de Colombiaan uiteraard een goede beurt maakte bij geïnteresseerde ploegen. “Er zijn afspraken met hem gemaakt, zonder een uitzonderlijk bod moet hij het hier doen”, grijnsde de coach.

Preud’homme was wel blij voor zijn ex-club KV Mechelen met hun nieuw stadion. “Spijtig dat we vroeger niet zoveel plaats hadden voor onze Europese campagne. Maar ik ben blij voor Mechelen want na onze Europese periode hebben ze ook een slechte periode gekend maar nu zijn ze weer een stabiele eersteklasser.”

Jankovic: “Ze waren veel sterker dan ons”

© Photo News

KV Mechelen-coach Aleksandar Jankovic zocht geen excuses tegen een oppermachtig Club Brugge.

“Ze waren veel sterker dan ons”, aldus de Serviër. “Hun zege was meer dan verdiend, op alle vlakken. Zij speelden met veel vertrouwen en hebben veel kwaliteit: in de opbouw, in balbezit, in de duels,... Wij daarentegen speelden zonder autoriteit terwijl zij veel scherper waren. Dat was een groot probleem vandaag. Zij begonnen erg compact met veel druk op onze verdediging en daar hebben we meteen het vertrouwen verloren, zeker na die snelle goals werd het heel moeilijk.”

“Tijdens de rust hebben we ons verdedigingsschema aangepast maar dat was niet genoeg. Zij speelden met veel beweging voorin en zijn de sterkste ploeg van België. Wij hebben niet ons voetbal kunnen spelen en dat is spijtig in het nieuwe stadion. We moeten nu veel beter doen volgende week.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer