©  AFP

Inter Miami van David Beckham krijgt miljoenenboete voor overtreden salarisplafond MLS

De Major League of Soccer (MLS) heeft Inter Miami, de club van co-eigenaar David Beckham, een boete van twee miljoen dollar opgelegd omdat het de regels rond het salarisplafond in de MLS niet naleefde. De club betaalde voormalig Frans international Blaise Matuidi en de Colombiaan Andres Reyes te veel.

Bron: BELGA

Naast de sanctie, een recordbedrag voor de MLS, van 2 miljoen dollar (1,6 miljoen euro) voor de club krijgt co-eigenaar Jorge Mas een boete van 250.000 dollar (205.000 euro). Paul McDonough, sportief directeur op het moment van de feiten bij Inter Miami, werd tot het einde van het seizoen 2022 geschorst. De twee spelers werden niet gesanctioneerd.

Blaise Matuidi maakte in augustus 2020 de overstap van Juventus naar Inter Miami. Hij werd door de club niet aangeduid als ‘designated player’, een speler wiens loon het door de MLS vastgelegde salarisplafond mag overschrijden. Zo mag elke club drie spelers hebben. Bij Inter Miami waren dat de Mexicaan Rodolfo Pizarro en de Argentijnen Matias Pellegrini en Gonzalo Higuain.

Matuidi had net als de rest van de ploeg dus volgens de reglementen van de MLS tussen de 612.500 dollar (500.000 euro) en 1.612.500 dollar (1,3 miljoen euro) moeten verdienen. Dat kwam uiteraard niet overeen met zijn statuut als wereldkampioen, met Frankrijk in 2018. Hij zou veel meer loon hebben ontvangen. Voor dit seizoen zette Miami Matuidi wel bij de ‘designated players’.

 Het systeem met ‘designated players’ werd in 2007 ingevoerd om LA Galaxy uitgerekend David Beckham te laten overkomen van Real Madrid. Zijn loon oversteeg ruimschoots het MLS-salarisplafond. Beckham werd in deze zaak vrijgesproken. Het onderzoek bracht geen inmenging van hem aan het licht.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer