Volgens experten komt versoepeling te vroeg: “Zonder social distancing rollen we de loper uit voor het virus”

Social distancing is vanaf 9 juni niet meer verplicht. Vanaf dan mag een gezin maximaal vier contacten tegelijkertijd binnenshuis ontmoeten, maar die personen staan niet vast. “Vreemd en risicovol”, noemde infectiologe Erika Vlieghe het al. Voor biostatisticus Geert Molenberghs is het veel te vroeg om de social distancing af te schaffen. “Als we het gezin uitbreiden met een aantal nauwe en wisselende contacten, rollen we de loper uit voor het virus”, zegt Molenberghs. Ook volgens viroloog Marc Van Ranst komt de versoepeling te vroeg.

83 reacties

  • Gilbert De Meyer

    3 jaar geleden
    Ook zij hebben een sociaal leven, maar bedenk maar even dat het virus er nog steeds is, niet iedereen is gevaccineerd en niemand weet hoeveel percent hij beschermd is, ik zelf let goed op veel volk masker op en afstand houden.
  • Vera Bres

    3 jaar geleden
    Verlinden gaat de kant van Wilmés op , waar zit toch haar verstand ,nog maar een bewijs dat Politici geen verstand hebben ...winnen aan populariteit om het zitje te kunnen behouden
  • johan vankeirs

    3 jaar geleden
    Wat ik natuurlijk langs geen kanten begrijp is dat er mag geknuffeld en gekust worden maar anderzijds blijft 1,50 meter afstand en mondmasker verplicht.Waar de logica begint eindigt het beleid.Gekker kan dan dit niet meer!
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Zo gaat het virus natuurlijk nooit meer weg. Als de kweekvijver groot genoeg blijft komen er steeds nieuwe varianten.
  • Mario Roman

    3 jaar geleden
    Natuurlijk vinden onze 'experts' het te vroeg om elkaar weer te mogen knuffelen, kussen en geen afstand meer te houden. Heb je het al anders geweten misschien