© atv

Hectare afgebrand op Kalmthoutse Heide: “Nooit paniek”

Kalmthout -

Op de Kalmthoutse Heide is zaterdagavond een hectare afgebrand. Het ging om een gebied niet ver van de hoofdingang. Volgens Kalmthouts burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) was de brand relatief snel onder controle.

Een passant belde rond 18.30 uur de brandweer van Zone Rand omdat die een rookpluim had opgemerkt. De brandweer kwam massaal ter plaatse en kreeg het vuur snel onder controle.

“Het ging om een gebied niet ver van de hoofdingang van de Kalmthoutse Heide”, bevestigt Lukas Jacobs (CD&V), burgemeester van Kalmthout. “Omdat het gebied vrij goed toegankelijk is, kon de brandweer de brand snel bestrijden. Een hectare is helaas wel afgebrand, maar door het goeie werk van de brandweer was er nooit grote paniek.”

Het Vlaams Agentschap Natuur en Bos had zaterdag de risicocode voor natuurbranden in de provincies Antwerpen en Limburg net verhoogd van code groen naar code geel. “We verhogen de waakzaamheid omdat er hoge temperaturen en een droge oostenwind voorspeld worden”, zegt woordvoerder Jeroen Denaeghel. Het Agentschap Natuur en Bos vraagt ook om niet te roken in natuurgebieden.

 © rr

 © rr

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER