Direct naar artikelinhoud
NieuwsChampions League

‘Een wreed seizoenseinde voor een van de allerbeste spelers’: Britse pers over de pijnlijke blessure van De Bruyne in CL-finale

Gehavend en ontroostbaar verlaat De Bruyne het Dragao Stadium in Porto, Portugal.Beeld AP

Het waren beelden die niet alleen de fans van Manchester City en de Rode Duivels zorgen baarden, gisteravond in de Champions League-finale in Porto. Manchester City-ster Kevin De Bruyne bleef na een botsing met Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger minutenlang groggy liggen, en moest daarna huilend naar de kant. De Britse pers komt vandaag uitgebreid terug op het voorval.

Bekijk hier hoe De Bruyne het veld moet verlaten na de pijnlijke botsing:

Video wordt geladen...

Gisteravond moest de bekroning worden van een fantastisch seizoen voor de Engelse landskampioen Manchester City en zijn sterspeler De Bruyne. Voor het eerst in zijn geschiedenis stond het sterrenteam in de finale van de Champions League, dat varkentje moest tegen het Londense Chelsea even gewassen worden.

Pakte dat even anders uit.

Nadat een energiek Chelsea al in de eerste helft de 0-1 had gescoord (het zou ook de eindstand worden), sloeg het noodlot voor De Bruyne halfweg de tweede helft toe.

“De ellende van Manchester City werd weerspiegeld in de tranen van hun kapitein, Kevin De Bruyne”, stelt The Guardian vast. “Hij moest van het veld in de 59ste minuut na een cynische check van Rüdiger.”

De BBC merkt dan weer op hoe De Bruyne, mee door de tactische keuzes van zijn coach Guardiola, voor zijn blessure niet zijn gebruikelijke niveau haalde. “De ploeg liet warrige, onduidelijke prestaties zien van Ilkay Gundogan en Kevin De Bruyne, die zich niet zeker leken te voelen over hun rol”, klinkt het daar. De openbare omroep zag ook hoe die andere City-smaakmaker, de afscheidnemende Argentijn Sergio Aguëro, het tij niet kon keren: “De best scorende spits van de ploeg ooit werd in zijn laatste wedstrijd geen sprookjeseinde gegund.”

Het zat voor het team in Manchester al mis van in het begin, vindt The Independent, en het werd alleen maar erger. “De basiself was het begin van alles wat fout zou lopen, helemaal tot aan de trieste blessure van De Bruyne toe.”

“De Bruyne leek verloren”, schrijft tabloid The Sun dan weer. Ook deze krant laakt de tactische keuzes van de City-coach: “De tweede Europese beker voor Chelsea kwam er na een serieuze assist van Guardiola. Hij werd naar het Etihad gehaald om Europa te veroveren, maar ondanks zijn knappe prestaties in andere competities komt hij hier weer te kort.”

The Mirror betreurt dan weer hoe Kevin De Bruyne vroegtijdig de finale verliet. “Geholpen door de fysio’s moest hij naar de kant terwijl de tranen over zich gezicht stroomden. Een wreed einde van het seizoen voor een speler die als een van de besten ter wereld wordt beschouwd.”