Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

Zwaar verdict: Kevin De Bruyne loopt gebroken neus en oogkas op

Zwaar verdict: Kevin De Bruyne loopt gebroken neus en oogkas op
Beeld AFP

Kevin De Bruyne heeft een gebroken neus en oogkas opgelopen tijdens de Champions League-finale. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt op Twitter. Volgens Het Laatste Nieuws zou zijn EK niet in gevaar zijn.

Video wordt geladen...

Het moest zijn wedstrijd worden. De bekroning van zijn seizoen. Kevin De Bruyne begon als aanvoerder bij Manchester City aan de finale van de Champions League. Het heeft niet mogen zijn. Iets voor het uur kwam De Bruyne lelijk in botsing met Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger. Hoofd tegen hoofd. De Duitser kwam er zonder kleerscheuren vanaf, bij de Belg was de schade groter. De dokters waren er snel bij, hij bleef minutenlang tegen de grasmat liggen.

Na meer dan drie minuten hakten ze bij City de knoop door. Vervangen. In tranen - en met een lelijk blauw oog - verliet De Bruyne het veld. Vol ongeloof. En met applaus van alle meegereisde City-supporters. Hij kreeg nog wat bemoedigende woorden van Pep Guardiola mee. Tien minuten voor tijd trok de Belg definitief richting kleedkamers, zichtbaar aangeslagen en met de nodige moeite.

Deze middag maakte De Bruyne zelf bekend wat het verdict is. “Ik ben net terug van het ziekenhuis. De diagnose is dat ik een neusbreuk en oogkasbreuk heb opgelopen. Ik voel me oké, maar ben nog steeds teleurgesteld na gisteren. Maar ‘we will be back’.”

Sportdokter Chris Goossens: ‘Koppen wordt een probleem’

Bij de Belgische voetbalbond willen ze zonder inzage van het volledige medische rapport nog geen commentaar geven over de blessure van Kevin De Bruyne. Hoewel het hoe dan ook afwachten is hoe ernstig de breuken precies zijn, kan sportdokter Chris Goossens wel inschatten wat een neusbreuk en oogkasbreuk net betekent.

“Ideaal is het niet als voorbereiding op het EK. Als het niet verplaatst is, wat meestal het geval is bij zulke zaken, is dat een revalidatie van een drietal weken alvorens dat weer gestabiliseerd is. Koppen? Dat zal natuurlijk probleem zijn. Bij een oogkasbreuk is de schedel betrokken. Dan wordt koppen zeer precair.” 

Twitter bericht wordt geladen...

Ploegmaat Kyle Walker gisteravond bij een gevelde De Bruyne.Beeld Pool via REUTERS